BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

BLUEDESK SUFOD Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması

BLUEDESK SUFOD Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması

BLUEDESK SUFOD Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması

BLUEDESK SUFOD Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması Düzenliyor. Ödüllü Yarışmaya 18 Yaşını Doldurmuş Tüm Su Altı Filmcileri Katılabilir.

Bluedesk Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri A.Ş. (BLUEDESK) ve Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) II. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması

Yarışma Ödülleri
En Yüksek Puan Alan İlk Üç Katılımcıya Aşağıdaki Ödüller Takdim Edilecektir.
Birincilik Ödülü 17.000 Türk Lirası Para Ödülü Ve SUFOD Altın Madalya
İkincilik Ödülü 12.000 Türk Lirası Para Ödülü Ve SUFOD Gümüş Madalya
Üçüncülük Ödülü 7.000 Türk Lirası Para Ödülü Ve SUFOD Bronz Madalya
BLUDESK Özel Ödülü Hediye
Sergilenme Ödülü SUFOD Teşekkür Ve Başarı Belgesi

Yarışmanın Başlığı ve Amacı
a. Yarışmanın başlığı “Deniz Çayırları ve Yaşam” olarak belirlenmiştir.


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

b. Yarışmanın genel amacı, su altı filmcilerinin su altında doğal yaşama ilişkin konuları gündeme getirmek, alınması gereken önlemler için farkındalık yaratmaktır.
Deniz çayırları, karadaki bitkilerin deniz ortamındaki eşdeğerleri olarak kabul edilirler ve su altı ekosistemlerinde önemli bir role sahiptirler. Bunun yanında fotosentez yoluyla karbon depolama kapasiteleriyle iklim düzenlenmesinde önemli bir rol oynarlar. Ayrıca kıyı bölgelerinde kökleri ile kıyı erozyonunu azaltır ve dalga enerjisini absorbe ederek kıyıları korurlar.
Denizlerimizde Posidonia oceanica, Cymodocea nodosa ve Zostera noltii türleri yoğun olarak deniz çayırlarını oluşturmaktadır. Bu bitkilerin oluşturduğu habitat birçok balık türü için üreme alanı sağladıkları gibi, balıkçılık ve turizm gibi sektörler üzerinde de dolaylı etkileri bulunmaktadır. Sadece Posidonia oceanica çayırlarında, balıkların yanında 185 çeşit yumuşakça ve 120 çeşit kabuklu türünün varlığı saptanmıştır.

Buna karşılık su altı yaşamı için bu denli büyük bir öneme sahip olan deniz çayırları, teknelerin demirlemesi, balık çiftliklerindeki aşırı yemleme, kıyıların bozulması (yapılaşma, yol, marina, liman yapımı vb), yazlık sitelerdeki mülk sahiplerinin plaj yaratmak istemesi gibi gerekçelerle bu bitki topluluklarını temizlemeleri, hayalet ağlar, deniz çöpleri, özellikle de turizm ve balıkçılık kaynaklı atıkların sonucu olarak su yüzeyinin kaplanması yüzünden ışığın deniz çayırlarına ulaşamaması gibi nedenlerle günden güne tahrip olmaktadırlar.
BLUDESK/SUFOD IV. Ulusal Su Altı Fotoğraf Yarışması’nın bu seneki temasıyla, deniz çayırlarının oluşturduğu yaşam ortamını toplumumuzun dikkatine sunmak amaçlanmıştır.

c. 01 Ocak 2024– 18 Aralık 2024 tarihleri arasında çekilen filmlerle yarışmaya katılım sağlanabilir.

Yarışma Organizasyonu
Yarışma, BLUEDESK Katkılarıyla, Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) tarafından düzenlenmektedir.

Yarışma Kategori / Bölümleri
Yarışma tek bölüm ve tek kategoridir. Dileyen katılımcı, hikâyesini desteklediğini düşündüğü sürece kısa filmini ister renkli ister siyah beyaz olarak gönderebilir. Kısa filmde hikâyeyi desteklemek amacıyla kara çekimleri, bilgisayar grafikleri ve animasyonları kullanılabilir ancak film içerisinde bulunan su altı çekimleri, teslim edilmiş olan filmin toplam süresinin (jenerik dahil) en az %50’si olmalıdır. Bir görüntünün su altı çekimi olarak değerlendirilmesi için, görüntüye ilişkin kadrajın tamamının su altından alınmış olması gerekmektedir. Yarı yarıya su altı ve su üstü şeklinde yapılmış çekimler su altı çekimlerine ilişkin sürenin hesaplanması esnasında su altı çekimi olarak değerlendirilmeyecektir.

Yarışma Koşulları
a. Katılım ücretsizdir.

b. Yarışma; SUFOD Yönetim Kurulu asil üyelerine, BLUEDESK Yönetim Kurulu asil üyelerine, fotoğraf yarışmasında seçici kurul, ile TFSF veya TSSF tarafından haklarında verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar dışında tüm su altı filmcilerine açıktır. Son başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş her birey katılabilir.

c. Yarışmaya katılacak filmin süresi, en az 90 saniye uzunluğunda ve en fazla 600 saniye uzunluğunda olmalıdır. Katılımcılar, bireysel ya da ekip olarak başvuru yapabilir. Her bir yarışmacı ya da yarışmacı ekibi, yarışmaya tek bir filmle başvurabilir. Aynı yarışmacının farklı yarışmacı ekipleri içerisinde bulunması, ya da yarışmacının hem bireysel olarak hem de farklı bir yarışmacı ekibi içerisinde farklı bir filmle başvuru yapması kural ihlali olarak değerlendirilecektir.

d. Gönderilen filmin tamamı yarışmacı ya da yarışmacı ekip tarafından çekilmiş olmalı, aynı zamanda çekilmiş görüntülerin tüm hakları yarışmacı ya da yarışmacı ekibe ait olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin, olduğu gibi veya kısmen kullanılması kural ihlali sayılır. Telifleri ödenmiş olsa bile stok görüntü kullanılamaz.

e. Çekimler esnasında deniz yaşamına ve canlılarına taciz yapıldığı tespit edilen filmler jüri tarafından diskalifiye edilecektir.

f. Teslim edilen kısa filmler sıkça kullanılan oynatıcı yazılımlar tarafından desteklenen yapıda olacaktır. Örnek olarak; h.264, h.265, m-peg4 kodekleri ile, mp4, .mov, avi taşıyılarında. Çözünürlük olarak 1920×1080 (HD) kullanılmalıdır, farklı bir çözünürlük kabul edilmeyecektir. Film, sinopsisi ve afiş görseli ile birlikte dosya transfer yöntemleri kullanılarak ya da şifreli bir vimeo linki ile teslim edilmelidir. Bilgiler (vimeo link kullanılması durumunda paylaşım şifresi ile birlikte) sufod@sufod.org.tr e-posta adresine gönderilecektir.

g. Düzenleyici kurum olarak SUFOD, ihtiyaç görülmesi halinde ödül alan ve/veya kabul edilen filmin orijinal dosyalarını talep edebilir.

h. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve gerekli tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlar hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.

i. Yarışmaya gönderilen filmde yüzleri görülebilecek insanlardan gerekli tüm izinlerin alınması yarışmacı sorumluluğundadır. Bu izinler, görüntülerinin alınmasını, oluşturulacak filmin bir yarışmaya gönderilmesi; filmin görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanması ve gerekebilecek tüm diğer izinlerdir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

j. Yarışmaya gönderdiği film üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.

k. Kural ihlallerinde, jüri kanaati kesindir. Kural ihlali tespit edilen katılımcının elde ettiği ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül iptal edilir; yeri boş bırakılır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmiş ise katılımcının ödülü aykırılığın tespit edildiği tarihten 7 (yedi) iş günü içerisinde düzenleyici kuruma iade edilir.

l. Yarışmacı, SUFOD patronajlı bir yarışmaya katılmakla, SUFOD üyesi olsun olmasın, yarışmaya gönderdiği filmin gerek duyulduğu takdirde, SUFOD’un kural ve tanımlarına uygunluğunun tespit edilmesi için gerekli araştırmalar ve çalışmalar yapılabileceğini önceden kabul etmiş sayılır. Katılımcının kendisinden istenen gerekli bilgileri sunmaması, kamerası ile çekilen orijinal dosyayı vermemesi veya gerekli araştırmanın ve çalışmanın yapılmasına yönelik SUFOD ile iş birliğine girmemesi durumunda, katılımcı kural ihlali yaptığı gerekçesi ile SUFOD tarafından yasaklanır ve adı her şekilde teşhir edilir.

m. Düzenleme Kurulu; ödül ve sergileme almayan filmlerden uygun gördüğü filmleri sergileyebilir. SUFOD tarafından sergileme ödülleri için herhangi bir bedel ödenmez.

n. Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, SUFOD Yarışmalar Birimini Son Katılım Tarihi’nden en geç bir hafta öncesine kadar yazılı olarak bilgilendirmek ve olurunu almak koşuluyla, yetkilidir.

o. Yarışma sonuçları www.sufod.org.tr adresinde ve SUFOD sosyal medya hesaplarında ilan edilecektir.

p. Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Düzenleme Kurulu ve Jürinin ve kararları geçerlidir.

q. Yarışma Ödülleri, yeri ve zamanı yarışma takvimi içerisinde duyurulacaktır. Ödül töreninin yapılamayacağı durumların oluşması durumunda, gerekli açıklama SUFOD’a ait web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak ve dereceye giren katılımcılara elektronik bankacılık aracılığı ve/veya posta yöntemi ile ödülleri verilecektir. Uygun koşulların oluşması durumunda ise yarışma sergisi ve ödül töreni için yer ve zaman duyurulacaktır.

r. Kısa filmlerin içeriğinde doğrudan ve açıkça şiddetin gösterilmesi, şiddete aracılık edilmesi, şiddet propagandası yapılması doğrudan diskalifiye sebebidir.

s. Yarışmaya gönderilecek eser içerisindeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik, vb. materyal kullanımları sebebiyle üçüncü kişilerden doğacak her türlü telif hakkı ihlali iddiası katılımcının sorumluluğundadır.

t. Yarışmaya katılacak olan kısa filmlerin herhangi bir siyasi unsur-içerik, siyasi bir ima, argo söylem, hakaret, kişisel verilerin izinsiz aktarımı, cinsellik, çocuğun uygunsuz kullanılması unsurlarını içermesi ve reklam niteliği taşıması yasaktır.

Yapıtların İsimlendirilmesi ve Gönderilmesi:
a. Yarışma online (çevrimiçi) sistemine göre yapılacağından, alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.

b. Filmlerin gönderileceği e-posta adresi sufod@sufod.org.tr ve cem.ozoral@sufod.org.tr ‘dir. Bu e-posta adresine gelen film başvuruları için, başvuruyu yapan e-posta adresine teyit amaçlı bir e-posta gönderilecektir. Yarışmacıların başvurularını yaptıktan sonra 3 gün içerisinde teyit e-postası almamaları durumunda SUFOD Temcilcisi Cem Özoral’a 0532 244 8191 numaralı telefondan ulaşıp durumu açıklamaları gerekmektedir.

c. Yarışmaya gönderilen filmler üzerinde isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

d. Yarışmaya gönderilecek film dosyasının isimlendirilmesi esnasında kullanılacak format SUFOD_KISAFILM_2_YARISMACIADI_SOYADI_ESERADI şeklinde olmalıdır. Dosya isimlendirmesi esnasında kullanılan ‘YARISMACIADI’ yerine yarışmacı ya da yarışmacı ekip ismi, ‘ESERADI’ yerine kısa filmin eser adı kullanılacaktır. Dosyaların isimlendirmelerinde ‘Ç’, ‘Ğ’, ‘İ’, ‘Ö’, ‘Ş’, ‘Ü’, ‘ç’, ‘ı’, ‘ğ’, ‘ö’, ‘ş’, ‘ü’, ‘\’, ‘/’, ‘;’, ‘:’ karakterleri kullanılmamalıdır.

Yarışma Takvimi
Yarışmanın Başlangıç Tarihi: Yarışmanın ilan edilmesiyle başlar.
Son Başvuru Tarihi: 18 Aralık 2024 saat 23:00
Jüri Toplantı Tarihi: 22 Aralık 2024
Sonuç Bildirim Tarihi: 25 Aralık 2024
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: İleri tarihte bildirilecektir.
Düzenleme kurulu ya da jüri toplantı/sonuç bildirim tarihlerinde ve ödül töreni/sergi açılış şartlarında değişiklik yapabilir.

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.