BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Fikir Yarışması Başvuruları Online Olarak Yapılacak. Ödüllü Yarışmaya T.C Vatandaşı Üniversitelerin Önlisans, Lisans Ve Lisansüstü Öğrencileri Katılabilir.

Yarışmaya Finansal Teknoloji, Çevre & Enerji Ve Veri Yönetişimi Alanlarındaki Sosyal İnovasyon Fikrinle Başvurabilirsin.

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışması

Genel Koşullar


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

Yarışmaya Katılım

1. Yarışmaya, sosyal inovasyon fikirlerini paylaşmak isteyen, 18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan ve yurt dışında üniversite öğrenimi gören tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılabilir.

2. Öğrenciler yarışmaya tek kişi olarak katılabileceği gibi grup oluşturarak da katılım sağlayabilir.

3. Bir grup yukarıda belirtilen şartları karşılayan en fazla 3 kişiden oluşabilir.

4. Bir kişi veya grup dilediği kadar farklı fikir ile başvuruda bulunabilir. Proje fikirleri daha önce hiçbir yerde kullanılmamış, ödül almamış, kopya edilmemiş ve özgün olmalıdır. Benzer ya da alıntı olduğu belirlenen projeler yarışma dışı kalacaktır.

5. Yarışmaya jüri üyeleri, KKB çalışanları ve KKB’nin hizmet aldığı üçüncü parti şirketlerde çalışanlar ile çalışanların birinci dereceden yakınları katılamaz.

6. Yarışmaya kategori başına 30 projeden az başvuru olması halinde seçici kurul o kategoride değerlendirme yapmayarak, ödül vermeme hakkını saklı tutacaktır.

7. Hayal Edin Gerçekleştirelim yarışmasına daha önce katılan / ödül alan öğrenciler farklı projeler ile tekrar başvurabilir.

Yarışma Ödülleri

Grup olarak katılan projenin ödül kazanması durumunda toplam para ödülü, yarışmacı gruptaki kişi sayısına bölünerek her bir grup üyesine kendi payına düşen para ödülü verilir. Yarışma sonuçları Hayal Edin Gerçekleştirelim ödül töreninde açıklanacak olup kazanan listesi www.hayaledingerceklestirelim.com ve yarışmanın sosyal medya hesaplarında duyurulacaktır.

Birincilik Ödülü: 50.000 Türk Lirası
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan proje sahibine 50.000 TL nakit para ödülü verilecektir.

İkincilik Ödülü: 30.000 Türk Lirası
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan ikinci proje sahibine 30.000 TL nakit para ödülü verilecektir.

Üçüncülük Ödülü: 20.000 Türk Lirası
Jüri değerlendirmesinde en yüksek puanı alan üçüncü proje sahibine 20.000 TL nakit para ödülü verilecektir.

Findeks Özel Ödülü: 10.000 Türk Lirası
İlk üç sıralamasına giremeyen projelerden birine Findeks Özel Ödülü olarak 10.000 TL nakit para ödülü verilecektir.

Jüri Özel Ödülü: 10.000 Türk Lirası
İlk 10’a giren diğer projelere Jüri Özel Ödülü olarak 10.000 TL nakit para ödülü verilecektir.

Proje Geliştirme Desteği 5.000 Türk Lirası
İlk 10’a kalan tüm finalistlere projelerini geliştirmeleri için 5.000 TL destek verilecektir. Bu destek KKB mentorlarının kontrolü ve onayı ile kullanılabilecektir.

Staj Hakkı
Dereceye giren öğrencilere KKB’de staj hakkı verilecektir. (Covid – 19 pandemisi kapsamındaki çalışma koşulları göz önünde bulundurularak uzaktan staj ya da fiziksel koşullarda staj hakkı saklı tutulabilir.)

Girişimciye Dönüş Sertifikası
İlk 100’e girerek Girişimciye Dönüş programındaki adımları tamamlayan öğrencilere sertifika verilecektir.

İlk 100 Proje Arasına Giren Projeler İçerisinde En Çok Projesi Yer Alan Üniversite Ödülü: 50.000TL

Hayal Edin Gerçekleştirelim Sosyal İnovasyon Proje Fikirleri Yarışmasının 10. Yılına özel olarak Üniversitelerin projeye kurumsal olarak dahil olmalarına yönelik özel bir ödül kategorisi oluşturulmuştur.

İlgili kategorinin gerçekleşme ön koşulu, söz konusu yarışmaya kurumsal olarak katılım göstereceklerini belirten rektörlük ya da fakülte dekanlıklarınca hazırlanarak yetkili makamlarca imzalanmış resmi yazının ıslak imzalı aslının KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. Barbaros Mah. Ardıç Sok. Varyap Meridian F Blok Ataşehir / İstanbul adresine gönderilmesi, öncesinde de imzalı pdf versiyonunun e-posta ekinde heg@kkb.com.tr adresine iletilmeleri beklenmektedir. Yazılı beyanını resmi yazı ile belirten üniversiteler yarışmaya katılım göstermiş kabul edilirler.

Resmi başvuru beyanlarını belirlenen koşullarda iletmiş olan üniversiteler arasında ilk 100 proje arasına en çok proje dahil edebilmiş olan üniversite “ İlk 100 Proje Arasına Giren Projeler İçerisinde En Çok Projesi yer alan Üniversite Ödülü”ne layık görülecektir. Ödül tutarı 50.000 TL’dir.

Başvuru Esasları
Başvurular; Öğrenci Kimliği Fotokopisi ve güncel tarihli Öğrenci Belgesi, bir adet fotoğraf (grup ise katılımcı grubun toplu fotoğrafı) ve Örnek Proje Formatı’nda hazırlanan proje dosyasının www.hayaledingerceklestirelim.com web sitesindeki başvuru alanından ulaştırılması ile gerçekleştirilmiş olacaktır.

Başvuru alanında;

• Öğrencinin ismi, üniversite, fakülte, bölüm adı, sınıfı ve iletişim bilgileri,
• Projenin adı, başvuru alanı,
• Eğer grup katılımıysa diğer grup üyelerinin bilgileri (öğrenci isimleri, üniversite, fakülte, bölüm adı ve iletişim bilgisi) ile birlikte grup ismi,
yer alır.

Yarışmaya başvurunun tamamlanması için tüm alanların eksiksiz olarak doldurulması zorunludur.

Buna ilaveten; yarışmaya başvurunun tamamlanabilmesi için yarışma şartnamesinin ve aydınlatma metninin yarışmacı tarafından detaylıca incelenmesi ve yarışmacı beyanının verilmesi gerekmektedir.

Örnek proje formatı www.hayaledingerceklestirelim.com web sitesindeki başvuru alanından indirilerek doldurulmalıdır. Örnek başvuru formatına uygun hazırlanmayan projeler dikkate alınmayacaktır. Yarışmaya gönderilen projelere ilişkin başvurular geri çekilemez.

Başvuru Alanları
Yarışmaya Finansal Teknoloji, Çevre & Enerji, Veri Yönetişimi ve Siber Güvenlik alanlarındaki sosyal inovasyon fikirleri ile başvuru yapılabilir. Yarışmacılar aynı veya farklı başvuru alanından dilediği kadar farklı fikir ile yarışmaya katılabilirler.

Finansal Teknoloji
Finans alanında teknoloji çözümleri sunan sosyal inovasyon proje fikirlerini içermektedir. Finansal teknoloji alanındaki projelerde amaç finansal ürün ve hizmetlere inovatif bir yaklaşım sergilenerek teknolojiye entegre edilmesi ve kullanıcıların finans ürünlerine daha kolay ve hızlı erişiminin sağlanmasıdır.

Çevre & Enerji
Çevre ve enerji kapsamında geliştirilebilecek sosyal inovasyon fikirlerini içermektedir. Bu alanda amaç sürdürülebilir enerji için bilinç düzeyinin artırılarak enerji verimliliğini odağına alan projeler ile çevreye katkı sağlamaktır.

Veri Yönetişimi
Veri yönetişimi alanındaki tüm sosyal inovasyon proje fikirlerini içermektedir. Bu alandaki projelerin verinin toplanmasını, saklanmasını, güvenliğini, erişim prensiplerinin belirlenmesini ve yönetilmesini, raporlanmasını, paylaşılmasını ya da Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki gereksinimleri kapsayan öneriler içermesi beklenmektedir.

Siber Güvenlik
Siber Güvenlik alanında teknolojik ve inovatif çözümler sunan tüm sosyal inovasyon proje fikirlerini içermektedir. Siber Güvenlik alanındaki projelerde amaç teknolojiyle birlikte hızlanan dünyada yine teknoloji ile sağlanan günlük ihtiyaçlar kısmında siber güvenlik alanında geliştirilecek yenilikçi ürün ve hizmetleri kapsamasıdır. Proje fikirlerinin, veri güvenliğinin esas alınarak bireylerin ve kurumların sahip olduğu verileri korumaya yönelik yaratıcı çözümler ile desteklenmesidir.

Değerlendirme Kriterleri
Projelerin ön değerlendirmesi başvuru formatına uygun olup olmadığı, kopya edilmemiş ve özgün olup olmadığına göre yapılır ve şartları haiz olmadığı bu aşamada tespit edilen projeler değerlendirmeye alınmaz.
Değerlendirmeye alınan ve başvuru şartlarını eksiksiz bir şekilde taşıyan projelerin değerlendirilmesi aşağıdaki kriterlere ve puanlamaya göre yapılır. Tüm projeler 100 üzerinden değerlendirilir.

35 Puan – İnovasyon
Fikrin daha önce aynı alanda uygulanmış başka fikirler ile benzerliği olup olmadığının yanı sıra fikirde tespit edilen problemin çözümüne alışılmadık ve orijinal bir yaklaşım sergilenip sergilenmediğine bakılır.

25 Puan – Gerçek Bir İhtiyaca Çözüm Üretmesi
Fikrin saptanan bir problemi çözüme ulaştıracak detayları içerip içermediğine bakılır.

15 Puan – Sosyal Etki
Fikrin taşıdığı farklı bakış açısı ile diğer insanların davranışlarında doğrudan ya da dolaylı olarak bir değişim meydana getirip getirmediğine bakılır. Ayrıca sosyal etki kapsamında somut çıktılar ortaya koyup koymadığı değerlendirilir.

15 Puan – Uygulanabilirlik
Fikrin hayata geçirilmesi durumunda izlenecek adımların neler olacağının net bir şekilde belirtilip belirtilmediğine bakılır.

10 Puan – Bütçe
Fikrin hayata geçirilmesi durumunda gerekli olacak bütçe kalemlerinin gerçekçi bir şekilde tespit edilip edilmediğine bakılır. Bu kriter kapsamında herhangi bir bütçe sınırlaması olmayıp tüm değerlendirmeler bütçe miktarından bağımsız olarak yapılmaktadır.

Ön Eleme Ve Değerlendirme Süreci
KKB’ye ulaşan başvurular; başvuru koşulları ve değerlendirme kriterleri baz alınarak incelenir ve tüm başvuru alanları içerisinde en yüksek puanı alan ilk 100 proje yarı finale kalmaya hak kazanır.

Yarı finale kalan tüm başvuruculara ve/veya grup olarak yapılan başvurularda grup liderlerine KKB tarafından mail ile bilgilendirme yapılacaktır. İlgili mailde öğrencilerin dahil olacağı ve final öncesinde girişimcilik ile ilgili online sertifika programını içeren ve başvuruya konu projenin hayata geçirilmesi ile ilgili izlenecek adımların belirlenmesine imkan sağlayacak olan Girişimciye Dönüş Programı’na giriş bilgileri yer alacaktır. Programa dahil olan tüm öğrencilerin kendilerine gönderilecek bağlantıda yer alan ilgili tüm adımları belirtilen tarihe kadar tamamlaması gerekmektedir. Program adımlarını eksik bırakan ya da zamanında tamamlamayan projeler yarı final değerlendirmelerine katılamayacak, sehven değerlendirmeye alınır ise dahi final aşamasında elenecektir. Program adımlarını eksiksiz şekilde tamamlayan projelerin sahibi olan yarışmacılar online (internet sitesi, dijital araçlar, telefon görüşmeleri vb.) ve/veya yüzyüze mentorluk adımından sonra final elemesine tabi tutulacaktır. Eleme sonucunda ilk 10’a kalan projeler Mayıs ya da Haziran ayında KKB’nin talebi kapsamında online ya da fiziken gerçekleştirilecek olan Ödül Töreni’ne katılarak, proje sahibi yarışmacılar Final Sunumunu jüri önünde yapmaya hak kazanacaktır. Final sunumlarının ardından jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda ilk 10 sıralaması belirlenecektir.

Yarı finale kalan tüm başvurucular ve/veya grup olarak yapılan başvurularda grup liderleri (ve sunum görüşmelerinde -olması halinde- tüm grup üyeleri) yarışma kapsamında dijital platformlar üzerinden sürdürülecek görüşme, mentorluk, eğitim, sunum, vb. amaçlarla gerçekleştirilecek görüntülü dijital toplantılarda KKB ve/veya proje yürütücü ortağı Gooinn Teknoloji İnovasyon Danışmanlık Eğitim ve Yatırım Limited Şirketi tarafından bahse konu dijital görüşme ve iletişimin ses ve görüntü kayıtlarının alınmasını kabul etmiş sayılırlar.
Finale kalan tüm başvurucuların sunumları ve ödül töreni programları online olarak dijital platformlar üzerinden yayınlanacaktır. Bu bakımdan tüm başvurucular finale kalmaları ve sunum süreci ile ödül töreni programına katılmaları durumunda sunum ve ödül töreni programının dijital platformlarda ve kurumun sosyal medya hesaplarında kısmen ya da tamamen yayınlanmasını kabul etmiş sayılırlar.
KKB tarafından talep edilmesi ve/veya ihtiyaç duyulması durumunda başvurucular ile yazılı, sözlü ve/veya görsel röportaj, söyleşiler yapılabilecektir. Böyle bir durumda başvurucu, bunların da yazılı, görsel, online basın mecraları ile sosyal medya platformlarında paylaşılmasına izin vermiş sayılır.

İşbu Yarışma ile ilgili olarak dijital platformlarda yapılacak canlı yayın /toplantı ya da görüşmelerin, jüri sunum ve ödül töreni içeriklerinin KKB dışında herhangi bir kişi ya da kurum tarafından kayıt altına alınması, işlenmesi, çoğaltılması yasaktır. Bahse konu içeriklere ilişkin her nevi hak KKB’ye aittir. Başvurucular yarışmacı beyanı kapsamında dijital mecralarda ve sosyal medya platformlarında KKB tarafından kullanılmasını kabul ettikleri içerikleri reshare, repost vb. isimlerde yöntemlerle kendi takipçileri ile paylaşabilirler.
KKB projelerin niteliğine göre ilk 10’a giren proje sayısını artırma hakkını saklı tutar.

Zamanlama
Son Başvuru Tarihi: Şubat 2024 (Başvuru süreci doğrultusunda son başvuru tarihi uzatılabilmektedir.)
Final Sunum ve Ödül Töreni*: Mayıs 2024
*KKB’nin Yarışma Ödül Töreni’ni online ve / veya fiziken gerçekleştirme hakkı saklıdır.

Kasım 2023 – Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Hayal Edin Gerçekleştirelim” isimli yarışma kapsamında, KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş (“KKB”), önceden haber vermeksizin yarışmayla ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Yeterli katılım olmaması veya katılan projelerin yetersiz görülmesi, başvuru şartlarını haiz olmaması vb durumunda KKB, yarışma koşullarında değişiklik yapma hakkı olduğu gibi aynı zamanda yarışmayı iptal etme hakkına da sahiptir.

Yarışmaya Başvuru Yapmak İçin Tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.