BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

TTFEST Trabzon Teknoloji Festivali

TTFEST Trabzon Teknoloji Festivali

TTFEST Trabzon Teknoloji Festivali

TTFEST Trabzon Teknoloji Festivali Yarışma Başvuruları Online Olarak Yapılacak.

A. Genel Hususlar

1) Festivalin Amacı;
Festivalin Genel Amacı, 12. Kalkınma Planının amacı doğrultusunda; bilgi üretmeye yönelik sorgulama, araştırma, öğrenme, geliştirme istek ve düşünce sistematiğini tüm düzeylerde yaygınlaştıran, katma değeri yüksek ürün ve hizmet geliştirme kapasitesini artıran, toplumsal zorluklara çözüm üreten, ikiz dönüşümü destekleyen, insan odaklı, çevik, işbirliğine dayalı, etkin işleyen bir bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemi oluşturulmasına katkı sunmaktır. (Yarışmaya Katılacağınız Kategorinin Özel Amacı İçin “Kategori Özel Şartnamesindeki” A. 1) Festivalin Amacı ve Seviyeleri kısmına Bakınız)

Festivalin Genel Hedefi, Var olan ve karşılaşılacak sorunlara ortak akılla çözüm bulmak, yeni fikirlerin geliştirilmesine destek olmak, bireyin geçmişini, geleceğini ve kendini keşfetmesi sağlamak, özel gereksinimli bireylere projeler aracılığıyla eğitim ve bağımsız yaşam konularında destek sağlayarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak ve hizmet aldıkları kişilerle beraber oluşturacakları bilimsel uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamaktır.


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

Festivalin Özel Hedefi, Festivale yerelde herkese ulaşmak ve herkesin katılımını sağlamak, festival kapsamında kırsal nüfusun kent ile bütünleşmesini sağlamak, kırsal alanda yaşayan ve eğitim alan dezavantajlı kesime bilimsel etkinliklere katılma konusunda fırsat eşitliği sağlamak, diğer illeri teşvik etmek (yaygınlaştırmak), özel gereksinimli bireylerin bilimsel etkinliklere ve topluma aktif katılımını etkileşimli uygulamalarla desteklemeyi ve yaygınlaştırmayı sağlamaktır.

2) Festival Kapsamındaki Kategoriler; Festival kapsamında 4 farklı kategoride başvuru alınmaktadır. Bu kategoriler, İnsansız Hava Araçları, İnsansız Deniz Araçları, İnsansız Kara Araçları, ve Serbest Kategoridir. Kategorilerin katılımcı gruplarına göre görev tanımları ve formları “D-Görev Tanımları ve Değerlendirme Kriterleri” ve “F-Parkur Detayları” bölümünde yer almaktadır.

3) Festivale Katılım Hakkında Genel Kurallar; Festivale katılım sağlayan ekipler süreci tamamlayarak gösterilerini gerçekleştirecek ve başarılı olanlar ödül almaya hak kazanacaklardır. Uzaktan kumandalı otonom olmayan araçlarla yarışmaya katılan ilk-orta okul seviyesindeki ekipler yarışma araçlarını kendileri imal etmek zorundadırlar. Hazır temin edilen veya hazır alınarak modifiye dilen araçlarla festivale katıldığı tespit edilen katılımcılar diskalifiye edilecektir. Başvuru sahiplerinin başvuru formu ekinde geliştirdikleri araçlarla ilgili çizimleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Otonom araçlarla yarışmaya katılan Lise ve Üniversite seviyesindeki ekipler hazır araçlarla yarışmaya katılabilirler. Ancak Final aşamasında değerlendirme tablosunda özgün tasarım için yapılacak değerlendirmeden puan alamayacaklardır. Festivalden çekilecek ekipler gerekçelerini açıklamak şartı ile yazılı olarak festival komitesine başvurarak yarışmalardan çekilebilir. Festival komitesine bu usulle başvurmadan çekilen ekiplerin üyeleri 2 yıl boyunca Trabzon Teknoloji Derneğinin düzenleyeceği hiçbir organizasyona katılım sağlayamayacaktır.

1. Aşama: Başvuru Yapılması ve Kabulü;Festivale katılım sağlayacak ekipler elektronik sistem üzerinden başvuru yapacaklardır. Ekip yapısı ile ilgili bölümde belirtildiği gibi oluşturulan ekipler 29.02.2024 tarihine kadar başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuruların tamamlanabilmesi için “Başvuruyu Tamamla ve Gönder” butonuna basıldıktan sonra başvuruda herhangi bir değişiklik yapılması mümkün olmayacaktır.

2. Aşama: Başvuruların Ön Değerlendirilmesinin Yapılması ve Ön Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması; Bu aşamada Ön Değerlendirme Komitesi proje fikirlerini, başvuru formları üzerinden öncelikle İdari uygunluk açısından inceleyecektir. İdari uygunluk kriterlerinin tamamından “EVET” değerlendirmesi alan projeler, “Ön Değerlendirme Formu”’nda belirtilen kriterler esas alınarak değerlendirilecektir. Başvurusu,ön değerlendirme sonucunda uygun bulunan projeler “www.ttfest.org” web sitesinden açıklanacaktır.

3. Aşama: Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması; Ön değerlendirme sonuçlarına itirazlar “www.ttfest.org” web adresinden katılımcıların durumlarına uygun “Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Formu” kullanılarak yapılacaktır. Ön Değerlendirme Komisyonu itirazları değerlendirerek, sonuçlarını “www.ttfest.org” web adresi üzerinden duyuracaktır. Bu sonuçlar kesin olup, yeniden itiraz edilmeyecektir.

4. Aşama: Nakdi Yardım Taleplerinin Yapılması ve Prototiplerin Üretimi; Ön değerlendirmeyi geçen proje fikirlerinin ilanının ardından nakdi yardım talep etmek isteyen katılımcılar durumlarına uygun “Nakdi Yardım Talep Formu” nu kullanarak organizasyon komitesine ekip lideri aracılığı ile başvuru yapacaklardır. Organizasyon komitesi nakdi yardım talebinin içeriğinin uygunluğunu inceledikten sonra, uygun bulması durumunda 30 gün içerisinde katılımcıların“Nakdi Yardım Talep Formu”nda belirttiği banka hesabına aktaracaktır. Aktarılan ödeneğin amacına uygun kullanımından ekibe ve organizasyon komitesine karşı ekip lideri sorumludur. Bu aşamada teklif edilen proje içeriği kapsamında prototip geliştirilerek değerlendirme komitesine teknik ve idari bilgilerin aktarılacağı sunum hazırlanmalıdır. Nakdi yardım verilmemesi yönünde karar verilen proje sahiplerine “e-posta ve/veya Kısa Mesaj” yoluyla bilgi verilecektir.

5. Aşama: Nakdi Yardım Kararına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması; Nakdi yardım kararına itirazlar “www.ttfest.org” web adresinden katılımcıların durumlarına uygun “Nakdi Yardım Kararına İtiraz Formu” kullanılarak yapılacaktır. Festival Komisyonu itirazları değerlendirerek, sonuçlarını “www.ttfest.org” web adresi üzerinden duyuracaktır. Bu sonuçlar kesin olup, yeniden itiraz edilmeyecektir.

6. Aşama: Değerlendirme Komitesine Sunumların Yapılması ve Finalistlerin İlan Edilmesi; Ön değerlendirmeyi geçen ve prototiplerini hazırlayan ekipler, proje fikirlerinin teknik, idari, yasal, ekonomik verilerini içeren bir sunum ile birlikte değerlendirme komitesine proje fikirlerini sunacaklardır. Proje fikirlerinin T.C. Ulusal Yasalarına uygun olmasından tamamen proje ekipleri sorumludur. Mevcut yasalara uygun olmayan projeler Değerlendirme Komitesince elenecektir. Sunum 3 aşamadan oluşacaktır. 1. Aşama teorik sunum, 2. Aşama uygulama, 3. Aşama soru cevap ve puanlama şeklinde olacaktır. Değerlendirme komitesi projeyi her aşamada “Proje Değerlendirme Formu”nu kullanarak puanlayacak, objektif ve doğrulanabilir puanlama gerçekleştirecektir. Değerlendirme Komitesi parkuru ve görevi tamamlayan bütün projeleri “Proje Değerlendirme Formu”nu kullanarak puanlayacak ve Final Jürisine sunacaktır. Bu aşamada parkuru ve görev tanımını tamamlayan hiçbir proje elenmeyecektir. Değerlendirme Komitesince Finale katılmasına karar verilen projeler www.ttfest.org web sitesi üzerinden açıklanacaktır.

7. Aşama: Değerlendirme Sonuçlarına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması;Değerlendirme sonuçlarına itirazlar “www.ttfest.org” web adresinden katılımcılar durumlarına uygun “Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz Formu” kullanılarak yapılacaktır. Değerlendirme Komisyonu itirazları değerlendirerek, sonuçlarını “www.ttfest.org” web adresi üzerinden duyuracaktır. Bu sonuçlar kesin olup, yeniden itiraz edilmeyecektir.

8. Aşama: Final Gösterileri Sonucunda Dereceye Giren Ekiplerin Belirlenmesi; Final gösterileri, festival komitesi tarafından belirlenecek akış doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Ekipler festival komitesinin belirleyeceği akışı peşinen kabul etmiş sayılır. Hiçbir sebeple akışa itiraz kabul edilmeyecektir. Final Jürisi “Festival Gösteri İzleme ve Değerlendirme Formu”nu kullanarak proje fikrini yeniden puanlayacaktır. Gösteri sonucunda başarı sırası ‘Festival Gösteri İzleme ve Değerlendirme Formu’nda yer alan puanlama tablosu kullanılarak elde edilecektir. Bütün kategorilerde projeler en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanarak başarı sıralaması oluşturulacaktır. Her kategoride ödül verilecek dereceler belirlenmiş olup, bu derecelere giren ekiplere ödüller verilecektir. Sadece serbest kategoride finale kalan ancak ödül alamayan diğer katılımcılara Mansiyon Ödülü takdim edilecektir. Kazananlarla birlikte finale çıkan projelere Final Kitapçığında yer verilecektir. Finaller sonucunda ödül almaya hak kazanan katılımcıların adları “www.ttfest.org” web adresi üzerinde yayınlanan “Ödül Alan Projeler” listesinde ilan edilecektir.

9. Aşama: Ödül Töreni; Ödül töreni 02.06.2024 gecesi hava koşullarının uygun olması durumunda festival alanında gerçekleştirilecektir.

4) Festivale Katılamayacak Başvuru Sahipleri ve Proje Fikirleri; Siyasi partiler, yüz kızartıcı suç işlemiş veya yüz kızartıcı suçtan dolayı yargılaması devam eden kişiler festivale hiçbir şekilde başvuru yapamazlar. Aynı proje ile yalnızca tek bir kategoriye veya tek bir yarışmaya başvurulabilir. Proje fikirleri kopya edilmemiş olmalıdır. Benzer ya da taklit olduğu tespit edilen projeler yarışma dışı kalacaktır. Aynı proje ile farklı kategoriye başvuru yapan ekiplerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Ekipler bütün olarak veya herhangi bir üyesi aracılığı ile aynı proje ile daha evvel bir başka yarışmada yer almışsa “Trabzon Teknoloji Festivali”’ne başvuru yapamaz. Başvuru aşamasında yarışma hakkındaki tüm açıklamaları ve katılım koşullarını okuyup onaylamayan ekipler yarışmaya katılamazlar.

5) Festival Takvimi; Festival takvimi aşağıdaki gibi planlanmış olup, festival komitesi tarafından gerekli görüldüğü takdirde en az 5 gün önceden gerekçesi ile birlikte ilan edilmek şartı ile takvimde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Festivale katılan ekipler bu durumu peşinen kabul eder.

AşamaBaşlıkBaşlangıç – Bitiş Tarihi
  1. Aşama
Başvuru

Yapılması ve Kabulü

15.01.2024 – 29.02.2024
  1. Aşama
Başvuruların Ön Değerlendirilmesinin Yapılması ve Ön Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması29.02.2024 – 12.03.2024
  1. Aşama
Ön Değerlendirme Sonuçlarına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması13.03.2024 – 15.03.2024
  1. Aşama
Nakdi Yardım Taleplerinin Yapılması ve Prototiplerin Üretimi15.03.2024 – 26.04.2024
  1. Aşama
Nakdi Yardım Kararına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması01.04.2024 – 12.04.2024
  1. Aşama
Değerlendirme Komitesine Sunumların Yapılması ve Finalistlerin İlan Edilmesi27.04.2024 – 17.05.2024
  1. Aşama
Değerlendirme Sonuçlarına İtirazların Yapılması ve İtirazların Sonuçlandırılması18.05.2024 – 21.05.2024
  1. Aşama
Final Gösterileri Sonucunda Dereceye Giren Ekiplerin Belirlenmesi01.06.2024 – 02.06.2024
  1. Aşama
Ödül Töreni02.06.2024

6) Katılımcılara İlişkin Kurallar ve Zorunluluklar; Yarışmalara ekip olarak katılım sağlanmalıdır. Bireysel başvuru kabul edilmemektedir. Ekipler en az 3 en fazla 5 kişiden oluşabilir. Festival komitesine ve ekip üyelerine karşı maddi ve manevi sorumluluk ekip liderine aittir. Festival Komitesi ödül veya Mansiyon Ödülünü ekip liderine teslim eder. Ekip Lideri ödül veya belgelerin ekip üyelerine ulaştırılmasından sorumludur. Festival komitesinin bu konuda yaşanacak anlaşmazlıklarda taraf olması mümkün değildir. Bütün katılımcı ekip üyeleri bu durumu peşinen kabul ve taahhüt eder. Ekipler danışman, mentor, sponsor gibi projenin geliştirilmesine teknik, idari ve maddi katkı sunacak gerçek ve tüzel kişilerden destek alabilirler. Danışman, mentor ve sponsorlar yarışma sırasında yarışma alanında bulunamazlar. Ancak ekip lideri ve üyelerinin tamamı 18 yaşından küçük ise ekip liderinin vasisi yarışma sırasında yarışma alanında sorumlu olmak şartı ile bulunmak zorundadır. Ekip lideri ve üyelerinin tamamı 18 yaşından küçük ise “Festivale Katılım İzin Taahhütnamesi – Ekip – Küçük Yaş.” Taahhütnamesini, ekip olarak katılanlar “Festivale Katılım İzin Taahhütnamesi – Ekip” Taahhütnamesini sistemin ekler bölümüne ıslak imzalı aslından PDF olarak en fazla 200X200 dpi çözünürlüğünde taranmış şekilde yüklemek zorundadırlar.. Yine ekip lideri ve üyelerinin tamamı 18 yaşından küçük ise “Adli Sicil Sabıka Kaydı Taahhütnamesi – Ekip – Küçük Yaş.” Taahhütnamesini, ekip olarak katılanlar “Adli Sicil Sabıka Kaydı Taahhütnamesi – Ekip” Taahhütnamesini sistemin ekler bölümüne ıslak imzalı aslından PDF olarak en fazla 200X200 dpi çözünürlüğünde taranmış şekilde yüklemek zorundadırlar.

7) Ödül Miktarları; Festival kapsamında dağıtılacak teşvik ve ödüller aşağıdaki gibidir. Festival komitesi zorunluluk halinde ödül miktarlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Ekiplerin kazanacağı ödüllerin % 10’u festival komitesince Kurum Hissesi olarak Okullarına aktarılacaktır. Festivale katılanlar festival komitesinin bu kararını peşinen kabul eder. Ödül ve teşvikler ekip liderinin “Başvuru Formu”nda veya “Nakdi Yardım Talep Formu”nda belirteceği hesap numarasına aktarılacaktır. Teşviklerin amacına uygun olarak kullanımından ve ödüllerin ekip üyeleri arasındaki paylaşımından ekip lideri sorumlu olup, festival komitesinin bu konuda herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Amacına uygun kullanılmayan teşviklerin (Nakdi Yardım) tespit edilmesi durumunda festival komitesi teşvik olarak verilen nakdi yardımı geri talep ederek, gerekçeli kararı ekip liderine tebliğ eder ve başvuruyu geçersiz sayar.

İnsansız Hava Araçları Kategorisi Ödül Tablosu

Katılımcı GrupBirincilik Ödülüİkincilik ÖdülüÜçüncülük Ödülü
İlk-Orta Okul

25.000,00 TL

15.000,00 TL

10.000,00 TL

Lise

40.000,00 TL

25.000,00 TL

15.000,00 TL

Üniversite

50.000,00 TL

30.000,00 TL

20.000,00 TL

İnsansız Deniz Araçları Kategorisi Ödül Tablosu

Katılımcı GrupBirincilik Ödülüİkincilik ÖdülüÜçüncülük Ödülü
İlk-Orta Okul

25.000,00 TL

15.000,00 TL

10.000,00 TL

Lise

40.000,00 TL

25.000,00 TL

15.000,00 TL

Üniversite

50.000,00 TL

30.000,00 TL

20.000,00 TL

İnsansız Kara Araçları Kategorisi Ödül Tablosu

Katılımcı GrupBirincilik Ödülüİkincilik ÖdülüÜçüncülük Ödülü
İlk-Orta Okul

25.000,00 TL

15.000,00 TL

10.000,00 TL

Lise

40.000,00 TL

25.000,00 TL

15.000,00 TL

Üniversite

50.000,00 TL

30.000,00 TL

20.000,00 TL

Serbest Kategori Ödül Tablosu

Başarı SıralamasıÖdül Miktarı (TL)
Birincilik Ödülü

100.000,00

İkincilik Ödülü

75.000,00

Üçüncülük Ödülü

50.000,00

Dördüncülük Ödülü

40.000,00

Beşincilik Ödülü

35.000,00

Altıncılık Ödülü

30.000,00

Yedincilik Ödülü

25.000,00

Sekizincilik Ödülü

20.000,00

Dokuzunculuk Ödülü

15.000,00

Onunculuk Ödülü

10.000,00

8) Teknik Detaylar ve Zorunluluklar; Festival kapsamında herhangi bir teknik kısıtlama ve zorunluluk bulunmamaktadır.

9) Festivalden Elenme; Festival katılımcıları aşağıda yer alan durumlarda festival komitesi kararı ile eleneceklerdir.
a. İçeriği veya tasarımı diğer takımlardan kopyalayanlar,
b. Boş veya anlamsız içeriğe sahip doküman teslim edenler,
c. Gösterim günü alınacak güvenlik tedbirlerine uymayanlar,
d. Diğer katılımcıların çalışmasını ve gösterim sürecini sabote edenler,
e. Yarışma öncesinde, esnasında ve sonrasında yarışmanın veya yarışma görevlilerinin huzurunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan, sözlü veya yazılı (sosyal medya dâhil) etik dışı davranışlar gösterenler,
f. Festival kapsamında verilen teşvikleri amacına uygun kullanmadığı tespit edilenler,

Yarışma Şartnameleri Ve Başvuru İçin Tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.