BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir, İş Görüşmesi Sırasında Neler Yapılmaz, İş Görüşmesine Giderken Nelere Dikkat Edilmelidir, Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Bilinmesi Gerekenler Nelerdir.

İş Görüşmesi, Bir İşe Başvuran Adayın İşverenle Yüz Yüze İletişim Kurduğu Kritik Bir Aşamadır. Bu Süreçte Adayın Dikkatli, Özenli Ve Etkili Bir Şekilde Davranması Gerekir. İş Görüşmesinde Başarılı Olmak İçin Belirli Adımları Takip Etmek Önemlidir. İş Görüşmesinden Önce CV’nizi Güncelleyin. Görüşme Sırasında Net Ve Etkili Bir İletişim Kurun. Kendinizi İfade Ederken Açık Ve Samimi Olun Ve Soruları Dikkatlice Dinleyin.

İş Görüşmesi, Birçok Kişi İçin Kariyerlerinde Önemli Bir Dönüm Noktasıdır. Bu Süreç, İş Arayanlar İçin Bir Fırsat Penceresi Açar Ve Kariyerlerini Şekillendirme Yolunda Adımlar Atmalarını Sağlar. Başarılı Bir İş Görüşmesi, Daha İyi İş Fırsatlarına Erişim Sağlayabilir Ve Kariyer Yolunda Önemli Bir Adım Olabilir.

İş Görüşmesine Giderken Nelere Dikkat Edilmeli


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

Görüşme Öncesi Pratik Yapmak
İş Görüşmesi Öncesinde En Çok Sorular Sorulara Hazırlık Yapmak, Görüşme Esnasında Sizi Rahatlatacaktır. Görüşmeden Önce Nefes Egzersizleri Yaparak Stresinizi Kontrol Altına Almalısınız.

Araştırma Yapın
İş Başvurusu Yaptığınız Şirket Hakkında Temel Bilgilere Hakin Olmalısınız. Şirketin Misyonu, Vizyonu, Sektördeki Konumu Ve Güncel Haberleri Gibi Konulara Hakim Olmak Önemlidir.

İş Mülakatında Sıklıkla Sorulan Sorular İçin Tıklayın.

Görüşme Stratejisi
Görüşme Öncesinde Kendinize Bir Strateji Belirleyin. Hangi Soruları Soracağınızı Düşünün, Kendinizi Nasıl İfade Edeceğinizi Planlayın Ve Olası Senaryolara Karşı Hazırlıklı Olun.

Görüşme Yapılacak Yere Zamanında Gitmek
Görüşmeye Zamanında Veya Birkaç Dakika Erken Gitmek, Düzenli Ve Güvenilir Olduğunuz İzlenimini Uyandıracaktır. İş Görüşmesine Giderken Trafik Ve Yol Durumunu Önceden Hesap Ediniz. Oturulacak Yer Gösterilmeden Oturmayınız. İş Görüşmesine Yalnız Gidiniz.

İşe Uygun Kıyafet Tercihinde Bulunmak
İş Görüşmesi Sırasında Kıyafetiniz Temiz, Düzgün Ve İş Ortamına Uygun Olmalıdır. Şirketin Giyim Kültürünü Önceden Araştırarak Ona Uygun Giyinmek, İlk İzlenim Açısından Önemlidir.

Öz Geçmişinize Hakim Olmak
Öz Geçmişinizde Yer Alan Her Türlü Bilgi Hakkında Konuşabilecek Yeterlilikte Olmanız Gereklidir. Önceki Deneyimleriniz Ve Becerileriniz Hakkında Örnekler Verebilmelisiniz.

İletişim Becerilerinizi Güçlendirin
İş Görüşmesi Sırasında Açık, Net Ve Pozitif Bir İletişim Kurmaya Özel Gösterilmelidir. Görüşme Esnasına Göz Teması Kurmak Ve Aktif Dinleme Yapmak Önemlidir.

Görüşmede Ses Tonu
İş Görüşmesi Sırasında Konuşma Tarzı Ve Ses Tonunuza Dikkat Etmelisiniz. Görüşmede Çok Hızla Yada Çok Yavaş Konuşmamalı, Argo Kelimelerden Uzak Durmalısınız.

Sorulara Hazır Olun
Görüşme Esansında Sıkça Sorulan Mülakat Sorularına Önceden Hazırlıklı Olmalısınız. Kendiniz, Tecrübeleriniz Ve İşe Neden Uygun Olduğunuz İle İlgili Sorulara Verilecek Cevapları Önceden Hazırlamalısınız.

Görüşme Sırasında Soru Sormaktan Çekinmeyin
Şirket, Pozisyon Ve İş Kültürü Hakkında Bilgi Edinmek İçin Siz de Sorular Sormalısınız. Bu İşe Olan İlginizi Ve Hevesinizi Göstermelisiniz. Görüşme Sırasında İşverene Sorular Sormak Önemlidir. Şirketle İlgili, Pozisyonla İlgili Ve Çalışma Ortamıyla İlgili Sorularınızı Hazırlayın.

Daha Önce Çalışılan İş Yerleri
Daha Önceden Çalıştığınız İş Yerlerindeki Personeli Yada Yöneticileri Kötülemekten Kaçınınız.

Görüşme Sonunda Teşekkür Edin
Mülakatın Sonunda Zaman Ayırdıkları Ve Sizi Değerlendirdikleri İçin Mülakat Yapan Kişi Yada Kişilere Teşekkür Etmeyi Unutmayın. Görüşme Sonrası Bir Teşekkür E-Postası Göndermek İyi Bir İzlenim Bırakacaktır.

İş Görüşmesinde Yapılan Hatalar Nelerdir
Aşırı Stres Ve Heyecan Performansınızı Olumsuz Etkileyecektir. Sakin Ve Kendinden Emik Olmak Önemlidir. Görüşmeye Hazırlıksız Olarak Gidilmemelidir.
İş Görüşmeleri, İşe Alım Sürecinin Önemli Bir Parçasıdır Ve Adaylar İçin Kritik Bir Dönemdir. Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Hazırlıklı Olmak, Etkili İletişim Kurmak Ve Olumlu Bir İzlenim Bırakmak Önemlidir. Her Adayın Kendine Özgü Bir Strateji Geliştirmesi Ve Kendi Güçlü Yönlerini Vurgulaması Gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.