BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

GSB KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvuruları

GSB KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvuruları

GSB KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvurusu

Gençlik Ve Spor Bakanlığı GSB KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman Alınır, KYK Bursu Başvuru Koşulları Nelerdir, Kimlere Verilir.

2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Başvurusu 8 Ekim 2024’de Başlayıp, 13 Ekim 2024 Saat 23:59’da Sona Erecek. Başvuru Bilgileri Başvuru Tarihleri İçinde E-Devlet Üzerinden Güncellenebilecek.

GSB KYK Burs Miktarı 2024
Lisans İçin Aylık 2.000 Türk Lirası
Yüksek Lisans İçin Aylık 4.000 Türk Lirası
Doktora İçin Aylık 6.000 Türk Lirası

GSB KYK Bursu Yılda 12 Ay Süre İle Ödenmektedir.


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

Burs Başvuruları Nasıl Yapılır
Başvurular E-Devlet Sisteminden Belirtilen Tarihler Arasında Online Olarak Yapılmaktadır. Başvuru Bilgilerini Değiştirmek İsteyen Öğrenciler, Başvruu Tarihleri İçinde E-Devlet Üzerinden Bilgilerini Güncelleyebilir.

Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.

Burs Kimlere Verilir
Yüksek Öğrenim Ön Lisans, Lisans Ve Lisansüstü Öğrencilerine Verilmektedir. (İkinci Öğretim Ve Yurt Dışında Öğrenim Görenler Öğrenciler Başvuru Yapabilir) Burs Ve Öğrenim Kredisi Sadece Normal Öğrenim Süresi İçerisinde Verilir.
Açık Öğretim Ve Uzaktan Öğretim Öğrencilerine Verilmez.

İlk Defa Bir Yükseköğretim Programına Girmeye Hak Kazanan Öğrenciler İle Halen Bir Yükseköğretim Programına Devam Eden Ara Sınıf Öğrencileri Ve Yurt Dışında Öğrenim Gören Türk Vatandaşları Burs / Kredi Başvurusunda Bulunabilecek.

Burs Başvurusunda Dikkat Edilecekler
Burs / Kredi Başvuruları E-Devlet’te Yer Alan Öğrenim Bilgilerine Göre Alınacağı İçin Öğrencilerin E-Devlet’teki Okul / Bölüm Bilgilerini Kontrol Etmeleri; Bilgilerinde Hata Olan Öğrencilerin, Üniversitenin Öğrenci İşleriyle Görüşerek Bilgilerinin Düzeltilmesini İstemeleri Gerekiyor.

Başvuru Sırasında Öğrencilerin Beyan Ettiği Ekonomik, Sosyal Ve Başarı Durumuna İlişkin Bilgiler, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Tarafından Kamu Kurumları Aracılığıyla Teyit Edilecek. Yapılan Değerlendirme Sonucunda Mevzuata Uygun Olan Öğrencilere Burs ya da Öğrenim Kredisi Tahsis Edilecek. Başvuru Sırasında Yanlış Beyanda Bulunan Öğrencilerin Başvuruları Geçersiz Sayılacak.

Başvurular 11 Farklı Kurumdan Sağlanan Verilere Göre Değerlendirilir.

Değerlendirme Puanlaması

Öğrenim Başarısı Puanı 4 Bin (ÖSYM Sınavında Alanındaki Puanı)
Gelir Durumu İçin 4 Bin (Üzerine Motorlu Araç Bulunması, Üzerine Tapu Ve Taşınmaz Bulunması)
Sosyal Durum İçin 2 Bin (Başvuran Öğrencinin Ailesindeki Öğrenci Sayısı, Anne Yada Baba Kaybı)

Burs / Öğrenim Kredisi Değerlendirmesi
• Burs Ve Kredi Başvuruları Birlikte Değerlendirilir.
• Burs Başvuruları; Öğrenci Ve Ailesinin Sosyal Ve Ekonomik Durumu, Tapu Ve İkamet Bilgileri, Sosyal Güvenlik Kayıtları, Öğrencinin Yükseköğrenim Programına Yerleştiği Puanı Ve Puan Türü İle İhtiyaç Ve Yeterliliğin Tespitine Yönelik Diğer Bilgiler Dikkate Alınarak Bakanlık Tarafından Belirlenen Usul Ve Esaslar Doğrultusunda Değerlendirilir. Değerlendirme Neticesinde Başvurusu Uygun Bulunanlara Burs Tahsisi Yapılır.
• Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora/Sanatta Yeterlik Öğrencilerinin Başvuruları Kendi İçinde Değerlendirilir.

Başvuru Sonrası Yapılması Gerekenler
Değerlendirme Sonucunda Burs Yada Öğrenim Kredisi Almaya Hak Kazananların Belirtilen Tarihler Arasında E-Devlet Sisteminde Burs / Kredi Onay İşlemi Ekranında Taahhütname Onayı Yapması Gereklidir. Süresi İçinde Taahhütname Onayı Vermeyenler Burs Yada Öğrenim Kredisi Alamaz.
Taahhütname Onayında 18 Yaşından Küçük Öğrenciler Anne Yada Babalarının E-Devlet Şifreleri İle Veli Onayı Verdikten Sonra Kendi E-Devlet Şifreleri İle, 15 Yaşından Küçük Öğrenciler İse Anne Veya Babaları Yada Kanuni Vasileri İle Birlikte En Yakın Gençlik Ve Spor İl Müdürlüklerinden Yapacak.

KYK Burs Ve Öğrenim Kredisi Ödemeleri Ne Zaman Yapılır
Öğrencilerin T.C Kimlik Numarası Son Rakamında Göre Her Ayın 6 Ve 10 Günleri Arasında Ödenmektedir.

Burs Hangi Durumda Öğrenim Kredisine Dönüşür
Hazırlık Sınıfları İçin Sınıfı Geçerek Bir Üst Sınıfa Başlamaları İle Diğer Sınıflarda 4’lük Not Sisteminde Not Ortalamasının 2 Ve Üzeri, 100’lük Not Sisteminde Not Ortalamasının 53,33 Ve Üzeri Olan Öğrenciler Başarılı Olarak Değerlendirilir. Hazırlık Sınıfını Geçemeyenler İle Not Ortalaması Belirtilen Puanların Altında Kalan Öğrencilerin Bursları Öğrenim Kredisine Dönüştürülür.
Başarısızlık Nedeniyle Bursları Öğrenim Kredisine Dönüşen Öğrencilerin Öğrenim Kredileri Tekrar Bursa Dönüşmez.

Yıllara Göre KYK Bursu TL & Dolar Miktarları Yazımızı Okumak İçin Tıklayın.

Burs Başvuru Tarihleri
2024-2025 Döneminde KYK Burs Başvurusu 8 Ekim 2024’de Başlayıp, 13 Ekim 2024 Saat 23:59’da Sona Erecek.

KYK Burs Başvurusu İçin Tıklayın.

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır
Sonuçlar Yaklaşık 3-4 Hafta İçinde Açıklanmaktadır.
Sonuç Sorgulama Sayfası İçin Tıklayın.
Taahhütname Onayı İçin Tıklayın.

Burs Ve Öğrenim Kredisi Nasıl İptal Edilir
E-Devlet Sitesinden İptal Edilebilir.

KYK Burs Ve Öğrenim Kredisini İptal Etmek İçin Tıklayın.

KYK Bursu Verilmeyecek Olan Öğrenciler
Aşağıda belirtilen öğrencilere burs verilmez:
a) Bakanlıktan burs veya kredi almakta olan.

b) Başvurduğu öğrenim türünden veya daha üst eğitim düzeyinden mezun olmuş ya da burs veya kredi almış olan.

c) 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarından burs, kredi veya benzer nitelikte nakdi yardım alan.

ç) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti ya da affa uğramış olsa bile; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, fuhuş, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike ve teşvik primi suçlarından kesinleşmiş mahkumiyeti bulunan.

d) Yabancı uyruklu olan veya doğumla Türk vatandaşı olup, çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden veya 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart hak sahibi olan.

e) Polis okulları ve askeri okullarda öğrenim gören.

f) Örgün eğitim dışında özel öğrenci, açık, uzaktan, dışardan veya yaygın eğitim-öğrenim gören.

g) Burs başvuru tarihinde, öğretim kurumuna giriş tarihi itibarıyla bir öğretim yılı kaybı olan.

ğ) Ek sürede öğrenim gören.

h) Yurttan çıkarma cezası alan.

ı) Başvuru tarihi itibarıyla ön lisans ve lisans öğrenim düzeyi için 30 yaşını, lisansüstü öğrenim düzeyi için 35 yaşını doldurmuş olan.

i) Öncelikli öğrenciler hariç yurt dışında yükseköğrenim gören.

j) Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.