BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

Halk Eğitim Merkezi Ücretli Usta Öğretici Başvurusu

Halk Eğitim Merkezi Ücretli Usta Öğretici Başvurusu

Halk Eğitim Merkezi Ücretli Usta Öğretici Başvurusu

Halk Eğitim Merkezi Ücretli Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvurular Nereye Yapılır, Başvuru Tarihleri, Görevlendirmede Aranılan Koşullar Ve Daha Fazlası İçin Okumaya Devam Ediniz.

Halk Eğitim Merkezi Ücretli Usta Öğretici Başvuru Tarihleri
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurular Dönem Dışı Başvuru Olarak Değerlendirilir.

2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi İçin E-Yaygın Sisteminde Yapılan Değişiklik İle Sadece 5 Farklı Halk Eğitim Merkezi İçin Başvuru Yapılabilecek.

Ücretli Usta Öğretici 2024-2025 Dönemi Başvuru Takvimi


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

1 Ağustos  – 31 Ağustos 2024: Usta Öğretici Başvurularının E-Yaygın Sistemi Üzerinden Alınması
1 Eylül  – 8 Eylül 2024: Başvuruların Komisyon Tarafından Değerlendirilmesi
11 Eylül 2024: Taslak Listenin Yayınlanması
12 Eylül  – 13 Eylül 2024: İtirazların Kabul Edilmesi (Kuruma Şahsen Dilekçe İle)
14 Eylül  – 15 Eylül 2024: İtirazların Sonuçlandırılması
18 Eylül  – 19 Eylül 2024: Valilik Olur Yazısı
20 Eylül  – 22 Eylül 2024: Kesin Listenin Yayınlanması
25 Eylül  – 29 Eylül 2024: Kursların Planlanması Ve Açılması

Dönem Dışı Yapılan Başvurular Ağustos Ayı İçinde Başvuru Yapanların Başvuruları Değerlendirildikten Sonra Değerlendirilmeye Alınır. Başvuru Yapacağınız Kursun Eğitici Koşullarını İnceleyiniz. Başvuru Şartlarını Taşımadığınız Bir Kurs İçin Başvuruda Bulunmanız Durumunda Başvurunuz Kabul Edilmeyecektir. Kursların Eğitici Koşullarını E-Yayın Sistemindeki Modüllerden Görebilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezlerinde Kadrolu Öğretmen Olarak Görev Alanlar Dışındaki Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarda Görev Yapan Kadrolu Öğretmenler İle Diğer Resmi Kurumlardaki Kamu Görevlileri İle Emekli Olanlar E-Yaygın Sistemi Üzerinden Başvuru Yapmalıdır.
4. Seviye Kurs Programları İşkur İşbirliğinde Açıldığından Her Halk Eğitim Merkezi Tarafından Açılmamaktadır. Kurs Seçimi Yaparken Halk Eğitim Merkezinden Bilgi Alınız.

Başvuru Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır
Başvuran Adayların Belgeleri Kurum Tarafından İncelenerek Elektronik Ortamda Onaylanmaktadır. Geçerli Olmayan Yada Branşına Uygun Olmayan Kurslar İçin Yapılan Başvurular Reddedilir. Başvuranların Başvuru Durumlarını E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kontrol Etmesi Gereklidir. Görev Verilen Usta Öğreticilerden Halk Eğitim Merkezleri Başvuru Belgelerini İsteyecektir.

Başvuru Sıralaması Nasıl Yapılır
Ücretli Usta Öğretici İçin Başvuru Yapan Adayların Sıralaması Sisteme Yükledikleri Belgeler Ve Açmak İçin Tercih Ettikleri Kursların İncelenmesi Sonucunda Ek-2 Usta Öğretici Değerlendirme Formundaki Puanlamaya Göre Sıralanacaktır. Değerlendirmeler İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Oluşturulan Komisyon Tarafından Yapılır. Onaylanan Sıralı Listeler Halk Eğitim Merkezlerinin Resmi Web Sitelerinden İlan Edilir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman İlan Edilir
Usta Öğretici Başvuru Sonuçları Eylül Ayının 15’inden Sonra İlan Edilmektedir. Çok Sayıda Başvuru Yapılan Halk Eğitim Merkezleri İçin Sonuçların Açıklanması Gecikebilir.

Usta Öğretici Başvuru Koşulları
1. Görev Alacağı Kursun Öğretim Programında Belirtilen Eğitici Şartını Taşımak.
2. Türk Vatandaşı Olmak.
3. 18 Yaşını Doldurmuş Olmak.
4. Kamu Haklarından Mahrum Bulunmamak.
5. 26/9/2004 Tarihli Ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53. Maddesinde Belirtilen Süreler Geçmiş Olsa Bile; Kasten İşlenen Bir Suçtan Dolayı Bir Yıl Veya Daha Fazla Süreyle Hapis Cezasına Ya Da Affa Uğramış Olsa Bile Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar, Anayasal Düzene Ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar, Zimmet, İrtikâp, Rüşvet, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Sahtecilik, Güveni Kötüye Kullanma, Hileli İflas, İhaleye Fesat Karıştırma, Edimin İfasına Fesat Karıştırma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama Veya Kaçakçılık Suçlarından Mahkûm Olmamak.
6. Askerlikle İlişiği Bulunmamak.
7. Sağlık Durumu Yönünden Görevini Yapmasına Engel Bir Durumu Olmamak.

Alan Dışı Kurslara Başvuruda Ek Puan
Ek Puan Getiren Belgeler Ek-2 Usta Öğretici Değerlendirme Formunda Belirtilmiştir. Alan Dışında Kurs Açmak İçin Başvuruda Bulananlar Ek Puan Bölümünde Belirtilen Belgeler İle Ek Puan Alabilir. Örnek Olarak Alan Dışı Lisans Diploması Ek Olarak 4 Puan, Ön Lisans Diploması 2 Puan Getirecektir. Kurs Alanındaki Eğitim Bölümünden Puan Alanlar Ek Puan Bölümünden Puan Alamazlar.

Halk Eğitim Merkezlerinde Kimler Kurs Açabilir
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kadrolu Öğretmenler
Kamu Personelleri
Üniversite Öğretim Üyeleri
Usta Öğreticiler
Takvim Dışında Başvuru Yapan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kadrolu Öğretmenler, Üniversitelerdeki Öğretim Üyeleri İle Lisans Mezunu Olan Kamu Personeli Başvuru Yapan Usta Öğreticilerin Önüne Geçer. Emekli Olanlar İse Sıralamanın En Sonunda Yer Almaktadır. Puan Eşitliği Durumunda Adayların Buluğdu Ortamda Kura Çekimi Yapılır.

Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Belgesi
Halk Eğitim Merkezlerinde Öğretmenler Ve Formasyonu Olanlar Dışındakilerin Kurs Açabilmesi İçin Usta Öğretici Oryantasyon Kursuna Katılması Zorunludur. Kurs Açabilmek İçin Ayrıca İş Güvenliği Ve İşçi Sağlığı Eğitimlerine Katılmak Gereklidir. İş Sağlığı Ve Güvenliği Kursu Belgesi 3 Yılda Bir Tekrarlanmalıdır.

Kimler Kurs Açabilir
Alanında Yüksek Öğrenim Mezunları (Doktora, Tezli Yüksek Lisans, Eğitim Fakültesi, Lisans, Ön Lisans)
Meslek Lisesi Mezunları
Alanında Belge Sahipleri (Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, İcazet Belgesi, 4. Seviye Mesleki Yeterlilik Belgesi)

Alanında Hizmet İş Deneyimi Bölümünden Puan Almak İçin Kamu Kurumları Ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Ve Özel Kurumlardaki Eğitici Olarak Çalışılan Süreler Dikkate Alınmaktadır.

Ücretli Usta Öğretici Başvurularında Puanlama Nasıl Yapılır
Değerlendirmeler Ek-2 Ücretli Usta Öğretici Değerlendirme Formundaki Puanlamaya Göre Yapılır

Kurs Alanında Eğitim Bölümü
Bu Bölümden En Fazla 65 Puan Alınabilir. Alanında Eğitim Durumuna Göre Sahip Olunan Belgenin En Yüksek Puanı Alınır. Belirtilen Belgelerden Sadece Birinden Puan Alınır.

Alanında Hizmet İş Deneyimi Bölümü
Bu Bölümde Her Hizmet Yılı İçin 1 Puan Alınacaktır. Sadece Kamu Kurum Ve Kuruluşları İle Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Ve Özel Kurumlarda Eğitici Olarak Çalışılan Süreler İçin Puan Alınır. Sisteme E-Devlet Üzerinden Alınacak Pdf Formatındaki Barkotlu Sgk Hizmet Bölüm Belgesi Yüklenmelidir. 360 Gün / 1 Yıl İçin 1 Puan Alınmaktadır.

Ek Puan Bölümü
Kurs Alanı Dışında Farklı Alanlarda Diploma Sahibi Olanlar Ek Puan Alabilirler. Örneğin Alanında Meslek Lisesi Mezunu Olan Bir Aday Kurs Alanında Eğitim Bölümünden 10 Puan Alacaktır, Alan Dışında Lisans Mezunu İse Ek Puan Olarak Artı 4 Puan Daha Alacaktır.

E-Yaygın Ücretli Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır

E-Yaygın Sistemine T.C Kimlik Numarası Ve E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapınız.
Başvurular Linkine Tıklayıp, Açılan Sayfada Usta Öğretici Başvuru Linkine Tıklayın.

Başvurular Mezuniyet Belgeleri, Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri, İş Deneyimi Belgeleri, Diğer Belgeler, Kurum Ve Kurs Seçimi Ve Başvuruyu Tamamlayın Sekmelerinden Oluşuyor.

Mezuniyet Belgeleri Aşaması
Mezuniyet Türünü Seçiniz. Eğitim Fakültesi Mezunları Lisans (Eğitim Fakültesi) Kısmını Seçiniz. Lisans Ve Eğitim Fakültesi Puan Değerleri Faklıdır. Daha Sonra Mezuniyet Bölümünü Seçiniz. Bölümü Seçtikten Sonra Dosya Seç Linkine Tıklayıp Belgenizi Yükleyip Kaydet Butonuna Tıklayın. Mezuniyet Alanında Açılabilecek Kurs Listesine Bu Bölümden Bakılabilir. Birden Fazla Mezuniyetiniz Varsa Yeni Mezuniyet Belgesi Kaydı Butonuna Tıklayıp Belgenizi Ekleyiniz. Formasyon Belgeniz Varsa Yükleyiniz. Belgenizi Yüklerken Belgenin Yeşile Dönmesini Bekleyip Kaydet Butonuna Tıklayın. Eklediğiniz Belgeler Sayfanın Altında Görünmelidir.

Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri Aşaması
Bu Bölümde Ustalık Belgesi, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4. Seviye Ve Üzeri Mesleki Yeterlikli Belgeniz Varsa Ekleyiniz. Belge Türünü Seçiniz, Belge Alanını Ve Belge Bölümünü Seçip Dosya Seç Butonu İle Belgenizi Yükleyiniz. Yükleme İşlemi Tamamlandıktan Sonra Kaydet Butonuna Tıklayın. Farklı Bir Alanda Belgeniz Varsa Yeni Kurs Belgesi Kaydı Butonu İle Belgenizi Yükleyiniz. Yüklediğiniz Belgelerin Doğru Olmasına Dikkat Ediniz. Yüklenen Belgeler Kurum Tarafından Kontrol Edilecektir.

İş Deneyimi Bilgileri Aşaması
Çalışma Süresini Gün Olarak Yazınız. Hak Edilen Puan Bölümünde Alacağınız Puan Görünecektir. Dosya Seç Bölümde Belgeyi Yükleyip Kaydet Butonuna Tıklayın. Bu Bölümde Sadece Alanında Kamu Kurum Ve Kuruluşları İle Özel Öğretim Kurumlarında Eğitici Olarak Görev Yapılan Süreler Dikkate Alınır.

Diğer Belgeler Aşaması
Usta Öğreticilik Belgesi, Antrenörlük Belgesi, İcazet Belgesi, Yada Bunlardan Bağımsız Bir Belgeniz Varsa Diğer Belgeler Bölümüne Yükleyiniz.

Kurum Ve Kurs Seçimi Aşaması
Önce Eğitici Olarak Görev Almak İstediğiniz Kursları Seçiniz Bölümünde Kurs Alanını Ve Kursu Seçiniz. Kursu Açıp Açamayacağınızı Kursların Modüllerinden Kontrol Ediniz.
Eğitici Olarak Görev Almak İstediğiniz Kurumu Seçin Bölümünde İl Ve İlçe Ve Kurum Seçilerek Kaydet Butonu Seçilir. İlk Aşamada Seçilen Kurs İçin Halk Eğitim Merkezi Seçimi Yapılmış Olacaktır. Aynı Kurs İçin Farklı Halk Eğitim Merkezleri Seçerek Kurs Açma Şansınız Artabilecektir. Açmaya Yeterliliğiniz Olan Diğer Kurs Programları Seçerek Görev Alma Şansınızı Artırınız. Açabilme Yeterliliğiniz Olan Tüm Kurslara Başvuru Yapmanız Şansınızı Artıracaktır.

Başvuruyu Tamamlayın Aşaması
Bu Aşamada Seçilen Halk Eğitim Merkezleri Ve Seçilen Kurslar Görülecektir. Bu Bölümde Telefon Numaranızı, E-Posta Adresini Ve Görev Talebi Bölümünde Size Uygun Olan Başvuru Şekli Seçilir Ve Kaydet Butonuna Tıklayın. (Bu Bölümde MEB Personeli, Ücretli Usta Öğretici, Kamu Personeli, Emekli, Yüksek Öğrenim Kurumlarında Görevli Personel Seçeneğinden Uygun Olan Seçilir.)

EK-2 Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formu

KURS ALANINDA EĞİTİM

(Bu bölümden sadece biri değerlendirilecektir.)
DOKTORA65
TEZLİ YÜKSEK LİSANS55
Eğitim Fakültesi (Lisans)47
Lisans40
Ön Lisans25
Ustalık Belgesi / Meslek Lisesi Diploması /
4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi /
4. Seviye Mesleki Yeterlik Belgesi
10
ALANINDA EĞİTİM TOPLAM PUANI
65

ALANINDA HİZMET/

İŞ DENEYİMİ

Alanında hizmet / iş deneyimi yıl için 1 puan 
HİZMET / İŞ DENEYİMİ PUAN TOPLAMI
10
EK PUAN
Tezli Yüksek Lisans7
Pedagojik Formasyon6
Tezsiz Yüksek Lisans5
Lisans4
Ön Lisans2
Usta Öğreticilik Belgesi1
EK PUAN TOPLAMI
25
TOPLAM PUAN
100

Açıklamalar
1- Alanında Hizmet İş Deneyimi “Eğitici Sigorta Günü / 360” Olarak Hesaplanacaktır.
2- Alanında Hizmet İş Deneyimi Hesabında, Kamu Kurum Ve Kuruluşları İle Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Ve Özel Kurumlarda Eğitici Olarak Çalışılan Süreler Dikkate Alınacaktır.
3- Puanların Eşitliği Hâlinde Sırasıyla; Alanında Eğitim Seviyesi En Yüksek Olana, Eğitim Alanında Mesleki Deneyimi Fazla Olana Öncelik Verilir; Eşitliğin Devamı Hâlinde İse Kura İle Belirlenir.
4- Eğitim Fakültesi Mezunları Pedagojik Formasyon Belgesinden Ayrıca Puan Almayacaktır.
5- “Kurs Alanında Eğitim” Bölümünden Puanı Hesaplanan Diploma / Belge İçin Ayrıca “Ek Puan” Bölümünden Puan Verilmeyecektir.

Ücretli Usta Öğretici Sıramla Listesi Yayınlandıktan Sonra Ne Yapılır
Kurs Açacakların Sıralama Listeleri Belli Olduktan Sonra Sıralamada Önde Olanlar Gruplar Halinde Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Davet Edilmektedir. Kursların Açılması Esnasında Kursu Açma Yeterliğine Sahip Olmayanların Başvuruları Reddedilecektir.

Usta Öğreticiler Haftada Kaç Saat Kurs Açabilir
Resmi Bir Görevi Bulunmayan Usta Öğreticiler Haftada En Fazla 40 Saat Kurs Açabilir. Başka Bir Kurumda Çalışanlar Haftada En Fazla 10 Saat, Ekmeliler İse Haftada En Fazla 30 Saat Kurs Açabilir. Kursun Süresi Günde 8 Saati Geçemez. Usta Öğreticiler Yılda En Fazla 11 Ay Görev Alabilir.

Görev Alanlardan İstenecek Belgeler
Usta Öğretici Kurs Açma Formu
Yeterlilik Durum Belgesi Fotokopisi (Diploma, Ustalık, Antrenörlük, Hafızlık, İcazet, 4.Seviye Kurs Belgesi)
Son Altı Ayda Alınmış Adli Sicil Kayıt Belgesi
Son Altı Ayda Alınmış Sağlık Raporu Fotokopisi
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Askerlik Durum Belgesi
Resmi Kurumlarda Görev Yapanlar Kurs Açma İzin Belgesi (Kurs Yeri, Günü Ve Saati Yazılı Olmalıdır)
İş Güvenliği Belgesi Fotokopisi
Oryantasyon Kursu Belgesi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.