BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

Tayvan Bursu Başvuruları

Tayvan Bursu Başvuruları

Tayvan Bursu Başvuruları

Tayvan Bursu Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, Burs Kimlere Verilecek, Yüksek Öğrenim Eğitim Bursu Başvuru Koşulları.

Tayvan Bursu Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencilerine Verilecek.

Burs Amacı
Tayvan – Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ile birlikte başarılı Türk öğrencilerin Tayvan’da lisans, yüksek lisans veya doktora eğitim görmesini teşvik etmek için Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aşağıdaki şartlarla burs verecektir.

Tayvan Bursu 2024

Tayvan Bursuna başvuran adaylar, lütfen Tayvan Burs Programı Yönergesini, özellikle Madde 4 (Uygunluk) ve Madde 5’i (31 Mart’tan Önce Teslim Edilecek Belgeler) dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

Milli Eğitim Bakanlığı (MOE) Tayvan Burs Programı, seçkin Türk öğrencilerinin Tayvan’da lisans ve lisansüstü eğitim almasını teşvik etmektedir.

MOE Tayvan Burs Programı, Tayvan’a lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almak üzere gelen her seçkin uluslararası öğrenci bursu alıcısına aşağıdakileri sağlar:

i) Öğrenim ücreti ve çeşitli masraflar (yani kurs kredisi ücretleri ve öğrenimle ilgili çeşitli temel ücretler): MOE, her alıcının onaylanan öğrenim ücreti ve çeşitli harcamaları için her dönem 40.000 NTD’ye kadar ödeyecektir. Bunların toplamı 40.000 NTD’yi aşarsa, kalan tutar öğrenci tarafından üniversiteye/yüksekokula ödenmelidir. “Muhtelif giderler” aşağıdakilerden herhangi birini içermez: yönetim ücretleri, tez denetim ücretleri, sigorta primleri, konaklama veya internet erişimi. Bunların tamamı burs alan kişinin sorumluluğundadır.

ii) Yaşam ödeneği: MOE, üniversite lisans eğitimi alan her alıcıya aylık 15.000 NTD tutarında harçlık sağlar; yüksek lisans veya doktora eğitimi alan her alıcıya aylık 20.000 NTD tutarında maaş sağlar. Bir üniversite/kolej, burs alanlara öğrenim ücreti ve/veya çeşitli masraflar için indirim yapabilir. Üniversite/yüksekokul, bir sonraki akademik yıl için hangi bölüm/enstitülerin burslu öğrencilere ücretlerde indirim sunduğuna ilişkin ayrıntıları ve ücret standartlarının bir kopyasını her yıl belirlenen tarihe kadar MEB’e sunmalıdır. bunların bir kopyasını MEB tarafından belirlenen herhangi bir başka birime iletebilirsiniz.

Bursun Süresi ve Süre Sınırları

i) Tayvan Bursunun alınabileceği azami süre; lisans programları için dört yıl, yüksek lisans programları için iki yıl ve doktora programları için dört yıldır. Herhangi bir kişinin Tayvan Bursuna sahip olabileceği maksimum toplam süre beş yıldır.

ii) Tayvan Bursu yılı 1 Eylül’de başlar ve bir sonraki yılın 31 Ağustos’unda sona erer. Alıcıların Tayvan’a gelmeleri ve planlanan zamanda üniversitelerine/kolejlerine kaydolmaları gerekmektedir. Tayvan Bursuna başlamanın bir sonraki yıla ertelenmesine izin verilmez. Tayvan’a gelemeyen ve planlanan zamanda üniversitesine/yüksekokuluna kaydolamayan bir öğrenci, üniversiteye/yüksekokula ve MOE’ye önceden bildirimde bulunmadığı ve gecikmeli burs için izin verilmediği sürece burs hakkını kaybetmiş sayılacaktır. varış ve kayıt.

iii)Geçim indirimi ödemeleri, alıcının üniversiteye/yüksekokula gerçekten gitmeye başladığı aydan itibaren başlar ve derece düzeyine ilişkin azami burs süresinin dolduğu veya alıcının mezun olduğu, öğreniminden çekildiği, uzaklaştırıldığı veya okuldan atıldığı tarihte sona erer. veya Tayvan Bursu iptal edildi.

Uygunluk

1) Adayların, ortaokul mezuniyet diplomasına veya ortaöğretim sonrası diplomaya/derecelere sahip, mükemmel bir akademik geçmişe sahip ve iyi ahlaki karaktere sahip yabancı uyruklu olması gerekir.

2) Aşağıdaki kategorilerden herhangi birinde yer alan kişiler başvuruda bulunamaz:

i. Bir ÇHC vatandaşı veya denizaşırı bir Tayvanlı öğrenci.

ii. Tayvan’daki herhangi bir üniversitede/kolejde öğrenci statüsüne sahip olan ve bu statüsünü sürdürmeye devam eden veya böyle bir üniversitede/kolejde eğitimine başlamak için zaten kayıt yaptırmış olan kişi. Bu kısıtlama, o yıl diplomasını tamamladıktan sonra mezun olacak öğrenci için geçerli değildir. Daha yüksek bir derece almak için Tayvan Bursuna başvurabilirler.

iii. Tayvan’da hali hazırda kaydolmayı planladığı seviyedeki bir derece için halihazırda eğitim almış bir kişi.

iv. Tayvan’daki bir üniversiteye/koleje, söz konusu üniversite/kolej ile yurt dışındaki bir üniversite/kolej arasındaki akademik işbirliği anlaşması uyarınca kabul edilen bir değişim öğrencisi veya çift/ortak diploma öğrencisi.

v. Toplam beş yıldır Tayvan Bursu sahibi olan bir kişi.

vi. Daha önce Tayvan Bursu veya MOE Huayu Zenginleştirme Bursu iptal edilen bir kişi.

vii. Tayvan Bursu alıcısına üniversiteleri/kolejleri tarafından sağlanan sübvansiyonlar dışında, herhangi bir Tayvan Hükümeti kurumundan (kuruluşundan) veya Tayvan’daki herhangi bir eğitim kurumundan başka bir burs veya sübvansiyon alan kişi; öğrenim ücretleri ve diğer ücretleri burs limitini aşıyor.

3) Adayların, son başvuru tarihi içerisinde kabul için doğrudan üniversiteye/yüksekokula başvurmaları gerekir. Her üniversite/kolej kendi son başvuru tarihini belirler.

Tayvan Bursuna başvuran adayların aşağıdaki belgeleri posta damgasıyla en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir:

1) Tayvan Bursu Başvuru Formu.

2) Başvuru sahibinin pasaportunun fotokopisi veya uyruğunu gösteren diğer belgeli delil.

3) En yüksek akademik ödülün ve ilgili akademik transkriptin fotokopisi. Çince veya İngilizce dışında bir dildeki belgeler Çince veya İngilizceye çevrilmeli ve çevrilen belgelerin orijinalliği doğrulanmalıdır.

4) Başvuru sahibinin Tayvan’daki bir üniversiteye/yüksekokula halihazırda başvurduğunu gösteren belgesel kanıtların fotokopileri.

5) Dil yeterlilik belgesinin fotokopisi.

Son Başvuru Tarihi 31 Mart 2024.

Detaylar İçin Tıklayın.

Burslara Yönelik Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1: Alacağım burs miktarı neyi karşılıyor? Okul ücretini aldığım burstan mı ödeyeceğim?

Cevap 1: Okul ücretini , konaklama, sigorta ve diğer gündelik masraflar yettiğince bursiyerin her ay eline geçecek aylık bursun içinden bursiyer tarafından karşılanacaktır.

Soru 2: Belgeleri elden teslim etmek mi gerekiyor? Belgeleri benim mi teslim etmem gerekiyor yoksa başkası benim yerime ulaştırabilir mi?

Cevap 2: Sadece posta (kargo) yoluyla kabul edilmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda postadaki gecikmeler ya da aksaklıklardan Misyonumuz sorumlu değildir. Kargo takibinin kargo firması aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Yoğunluk sebebiyle, “kargom ulaştı mı?” soruları yanıtlanamamaktadır.

Soru 3: İngilizce (ya da Çince) dil yeterlilik sınavına gireceğim fakat belgeyi aldığımda burs başvuruları için geç olacak? Önce bursa başvuru yapsam dil yeterlilik belgemi sonra ulaştırsam olur mu?

Cevap 3: Başvuru için gerekli tüm evrakların başvuru sırasında eksiksiz olarak iletilmesi gerekmektedir.

Soru 4: Eğitim almak istediğim okulu ben mi seçiyorum? Okullarla ben mi iletişime geçeceğim? Okul ücretlerinde bir sınırlama var mı?

Cevap 4: Bursa başvuru yapan aday eğitim almak istediği okulu kendisi seçer ve okul ile kendisi direkt iletişime geçer. Okul ücretlerinde bir sınırlama yok fakat alınan burs miktarı belli.

Soru 5: Okulla görüşmelere ne zaman başlayacağım?

Cevap 5: Burs başvurusu yapan aday burs başvuru evraklarını hazırladığı süreç içerisinde Tayvan’da eğitim görmek istediği okulu seçip iletişime geçer ve okuldan kabul belgesini alır.

Soru 6: Yurt dışından burs başvurusu yapabilir miyim?

Cevap 6: Yurt dışından başvurular alınmakta fakat mülakat için kişinin belirtilen tarihte mülakat yerinde olması gerekmektedir. Aksi taksirde başvurusu kabul edilmez.

Soru 7: Aldığım burs bana yetecek mi?

Cevap 7: Alınan burs miktarının yeterliliği kişilerin yaşam kalitesi doğrultusunda değişiklik gösterebilmekte. Eğitim almak istenen okulun ücreti, kira ücretleri vb giderler bursun yeterliliğinde etkisi bulunmakta. Fakat ufak bir hesapla bu miktarın bursiyere yetip yetmeyeceği ya da desteğe ihtiyaç duyup duymayacağını belirleyebilir.

Soru 8: Burs aldığım dönemde Tayvan’da çalışabiliyor muyum?

Cevap 8: Burslu öğrencilerin Tayvan’da çalışma izni almadan herhangi bir işte çalışması yasaktır. Aksi takdirde bursu kesilecektir. Detaylı bilgi için Tayvan Çalışma Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı ile temasa geçilebilir.

Soru 9: Tayvan Bursuna ve Çin Dili bursuna aynı anda başvurabilir miyim?

Cevap 9: Aynı anda birden fazla bursa başvuru yapılabilmektedir.

Soru 10: Burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

Cevap 10: Tayvan’da gerekli evrak işlemleri tamamlandıktan sonra yaklaşık 5 hafta içerisinde bursiyerin Tayvan’da açmış olduğu banka hesabına para yatırılmaktadır.
Evrak işlemleri sonrasında bursiyer eğitim aldığı okulun öğrenci işlerinden detaylı bilgi alabilir.

Soru 11: Birden fazla okula başvuru yapıp, başvuru belgelerinin hepsini dosyama ekleyebilir miyim?

Cevap 11: Evet, birden fazla okula başvuru yapılıp, belgeler dosyaya eklenebilir.

Soru 12: Mezun olduğum okulumdan ingilizce transkript alamıyorum ne yapmalıyım?

Cevap 12:İngilizce transkript öncelikle talep edilmektedir fakat okuldan temin edilememesi durumunda Türkçe de kabul edilmektedir. Not: Tayvan’daki okula başvuruda istenen belgeler istenen dilde hazırlanacaktır.

Soru 13: Referans mektubunun ıslak imzalı olması gerekiyor mu?

Cevap 13: Evet.

Soru 14: İngilizce ya da Çince yeterlilik belgesi istenmiş, mevcutta bir sınav sonucum yok fakat başvuru yaptım sınav sonucumu daha sonra iletsem olur mu?

Cevap 14:İngilizce yeterlilik belgesi istenen tarihte verilmesi zorunludur. Çince TOCFL sınavına başvuran adaylar sonuç belgelerini sınav sonucu açıklandıktan sonra iletebilir.

Soru 15: Tayvan’da bir üniversiteye dil kursu için kabul edildim. Ama başvuru mektubu sadece 1 dönem için geçerli, daha fazla eğitim almak isteyen yeni dönem kaydını orada yapıyormuş. Ben daha uzun bir süre eğitim almak istiyorum. Burs için sorun olur mu?

Cevap 15: Bu durum burs için bir sorun teşkil etmemektedir. Eğitim almak istediğiniz okuldan almış olduğunuz ilk dönem kayıt formu sonrasında okulda uzatılmaktadır.

Soru 16: Yurt dışından burs başvurusu yapabilir miyim?

Cevap 16: Yurt dışından başvurular alınmakta fakat mülakat için kişinin belirtilen tarihte mülakat yerinde olması gerekmektedir. Aksi taksirde başvurusu kabul edilmez.

Soru 17: Referans mektubu hangi dilde hazırlanmalı?

Cevap 17: Referans mektuplarının İngilizce yazılması gerekmektedir.
Önemli Not: Belgelerin tam olup olmadığı sorgulanmayacaktır. Kargoların Misyonumuza ulaşıp ulaşmadığı bilgisine kargo firmasından ulaşılması gerekmektedir, kargom ulaştı mı şeklinde sorular cevaplanmayacaktır.

HUAYU Zenginleştirme Bursu 2024-2025

Tayvan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Huayu Zenginleştirme Burs Programı Tayvan’da Huayu (Mandarin) Eğitimi Almaları İçin Seçkin Türk Öğrencileri Teşvik Etmektedir.

Huayu Zenginleştirme Bursuna Başvuran Adayların, Uygunluk, Haklar Ve Yükümlülükler İçin Huayu Zenginleştirme Bursu (HES) Uluslararası Öğrenci Yönergesini Dikkatlice Okuması Rica Olunur. Yönerge İçin Tıklayın.

Başvuru sahiplerinin yukarıda belirtilen Yönergenin 6. Maddesine göre aşağıda istenen tüm belgeleri sıralı şekilde 3 kopya haline 3 ayrı dosyaya koyarak en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar taahütlü posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir:

Başvuru formu.
Başvuru sahibinin pasaport fotokopisi veya uyruğunu doğrulayabilecek diğer belgeler.
En yüksek akademik derecenin belgesi ve transkriptin fotokopisi.
Mandarin Dil Merkezine yapılan başvuruların fotokopisi.

MEB Huayu Zenginleştirme Bursu Online Başvuru:

https://taiwanscholarship.moe.gov.tw/Apply

-Adaylar online başvurularındaki kayıtlarını tamamladıktan sonra başvuru formunu yazdırmalı ve gerekli tüm belgeler ile birlikte, yukarıda Yönerge Madde 5’te belirtildiği gibi, her biri üç nüsha halinde taahhütlü posta yoluyla 31 Mart 2024 tarihinden önce Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara’ya göndermedilir.

Sorularınız için uozdere@mofa.gov.tw adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Tayvan Bursu ve Huayu Zenginleştirme Bursu hakkında Daha Fazla Bilgi için:

https://taiwanscholarship.moe.gov.tw/web/pages.aspx

Mülakatlara katılmaya hak kazanan adaylara, 30 Nisan 2024 tarihinden önce Misyon tarafından mülakat takvimi hakkında bireysel olarak bilgi verilecektir. Mülakata seçilmeyen adaylara Misyon tarafından ayrıca bilgi verilmeyecektir.

Son Başvuru Tarihi 31 Mart 2024.

Başvuru İçin Tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.