BursBurs BaşvurularıAçık LiseAçık OrtaokulMESEMEdebiyat YarışmalarıÖykü YarışmasıÜniversite BursuUstalık BelgesiUsta Öğretici

MEB Öğretmenler Arası Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

MEB Öğretmenler Arası Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

MEB Öğretmenler Arası Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

YEGİTEK Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü MEB Öğretmenler Arası Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması Başvuruları Online Olarak Yapılacak.

Düzenleyen Kurum: YEGİTEK Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Yarışma Kapsamı: Ülke Geneli
Yarışmanın Türü: Tiyatro Oyunu Yazma
Kimler Başvuru Yapabilir: MEB Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarda Görev Yapan Tüm Öğretmenler
Başvuru Nasıl Yapılır: Online Olarak Yapılacak (E-Devlet Şifresi İle Yapılacak)

MEB Öğretmenler Arası Nesilden Nesile Milli Mücadele Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması

Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü Dizüstü Bilgisayar
İkincilik Ödülü Tablet
Üçüncülük Ödülü Fotoğraf Makinesi


INSTAGRAM'DA TAKİP ET   X'DE TAKİP ET
GÜNCEL BURS DUYURULARINI KAÇIRMA

Yarışmanın Amacı
Anadolu’dan tamamen sökülüp atılmak istenen Türk milleti, bağrından çıkardığı sayısız kahramanın tüm gücüyle omuz omuza verdiği eşsiz Millî Mücadele sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Yarışmanın amacı; öğretmenlerin görev yaptıkları illerdeki Millî Mücadele kahramanlarını öğrencileri ile birlikte gün yüzüne çıkarmaları, onların yaptıklarını/ yaşadıklarını hikâyeleştirmeleri ve bu hikâyeleri birer tiyatro oyununa dönüştürerek sanatın gücüyle nesilden nesile aktarmaktır.

Bu vesileyle ulusal tiyatro kültürünün canlandırılması, zenginleştirilmesi, Türk Tiyatrosu’na özgün yapıtların, yeni bakış açıların kazandırılması da öngörülmektedir.

Yarışmacılar
1. Yarışma, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul/ kurumlarda görev yapan öğretmenlere yöneliktir. Öğretmenler, öğrencileri ile birlikte topladıkları hikayeleri oyunlaştırarak yarışmaya katılacaktır.

2. Yarışmaya başvuracak öğretmenler https://www.oba.gov.tr/egitim/detay/tiyatrocevrim-ici-ogretmen-egitimi-semineri-1047 adresinde yayınlanan ve sürekli erişilebilir durumdaki “Tiyatro Nedir”, “Hikâye Toplama”, “Dramaturgi” videoları başta olmak üzere öğretmenlere yönelik hazırlanan “Tiyatro Eğitimi” videolarını yarışma takviminde belirtilen tarihler arasında izlemiş olmalıdır.

3. Başvuruların değerlendirmesinde görev alacak kişilerin birinci dereceden yakınları yarışmaya başvuramazlar.

Eserlerde Aranacak Nitelikler

1. Eserler özgün olmalıdır ve eserlerin özgünlüğüne dair tüm sorumluluk yazara aittir. Üçüncü kişi veya kuruluşların telif hakkı konusunda herhangi bir talep veya iddiada bulunmalarından doğacak maddi ve manevi zarar yazara aittir.

2. Daha önce basılmış, herhangi bir yerde oynanmış, dereceye girmiş ve başka yarışmalara başvuru yapmış eserler yarışmaya katılamaz.

3. Her öğretmen yarışmaya bir ( 1 ) eserle katılabilir.

4. Yarışmaya katılacak eserler öz, biçim ve üslup bakımından dramatik yazım tekniğinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde kaleme alınmış olmalıdır.

5. Oyunlar A4 boyutunda, 12 (on iki) punto, Times New Roman fontu ile bilgisayar ortamında 1,5 (bir buçuk) satır aralığı ile yazılarak, sayfa numaraları sağ alta eklenerek hazırlanmalıdır.

6. Eserin hiçbir sayfasında kimlik bilgisi, ibare, işaret olmamalıdır.

7. Eserin ilk sayfasında eser sahibinin bilgileri (Öğretmenin ve hikâyenin toplanıp oyunlaştırmasında görev alan öğrencilerin), eser adı, oyunun türü ve kaç bölüm olduğu yazılmalıdır.

8. Eserin ikinci sayfasında oyun kişilerinin adları, yaşları, oyunun geçtiği yer ve zaman belirtilmelidir.

9. Sonraki sayfalarda ise tiyatro oyununa yer verilmelidir.

Başvuru Yöntemi
Öğrencilerin topladığı tüm hikâyeler, bu hikâyelerin içinden yarışmaya katılmak üzere öğretmenler tarafından seçilerek eserlerde aranacak nitelikler başlığında belirtilen niteliklere uygun olarak oyunlaştırılan bir eser ve şartname ekleri İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir. İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından incelenen tüm hikâyeler, oyunlaştırılmış eserler ve şartname ekleri sisteme tanımlı kullanıcılar tarafından https://yegitek.eba.gov.tr/ adresine e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle yüklenecektir.

Değerlendirme
1. Yarışmaya gönderilen eserler tema, konu, dil, karakter, süre, dramatik oyun yazım tekniği, özgünlük ve amaca uygunluk açısından değerlendirilecektir.

2. Sisteme yüklenen eserler il millî eğitim müdürlüklerince ön değerlendirmeye alınacak ve il birincileri seçilecektir.

3. İl birincisi seçilen eserler seçici kurul üyelerince değerlendirilerek Türkiye geneli dereceye giren ilk üç eser seçilecektir.

Yarışma Takvimi
Tiyatro Eğitimi Videolarının İzlenmesi: 6 Mart – 24 Mart 2024
Araştırma, Hikâyeleştirme ve Oyun Yazımı: 10 Mart – 26 Nisan 2024
Oyunların Sisteme Yüklenmesi: 29 Nisan – 3 Mayıs 2024
İl Değerlendirmelerinin Yapılması: 6 Mayıs – 17 Mayıs 2024
Genel Değerlendirmenin Yapılması: 20 Mayıs – 31 Mayıs 2024
Sonuçların Açıklanması: 3 Haziran 2024
Ödül Töreni: 13 Haziran 2024

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.