Gaziantep Belediyesi Liselerarası Nostalji Ses Yarışması
Gaziantep Belediyesi Liselerarası Nostalji Ses Yarışması
Gaziantep Belediyesi Liselerarası Nostalji Ses Yarışması düzenliyor. Ödüllü Yarışmaya Başvurular Online Olarak Yapılacak.
Düzenleyen Kurum: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yarışma Kapsamı: Gaziantep İli Geneli
Yarışmanın Türü: Müzik Yarışması
Kimler Başvuru Yapabilir: Lise Öğrencileri
Başvuru Nasıl Yapılır: Online Olarak Yapılacak
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Liselerarası 80’ler 90’lar Nostalji Ses Yarışması
Yarışma Ödülleri
Birincilik Ödülü Elektronik Davul
İkincilik Ödülü Bluetooth Kulaklık
Üçüncülük Ödülü Bluetooth Hoparlör
Yarışmanın Amacı
XX. yüzyıldan günümüze Türk popüler müzik tarihinde farklı dönemlerde, farklı müzik türleri yer almıştır. Hiç şüphesiz bu dönemlerden biri de popüler olduğu dönemin adıyla anılan ‘80’ler ve ‘90’lar Pop’tur.
Günümüzde nostaljik bir tutumla çoğu dinleyicinin zihninde farklı bir yer tutan ve pek çok şarkı, solist ve müzisyeni müzik endüstrisine kazandıran ‘80’ler ve ‘90’lar Pop; kendi yıldızlarını, mottolarını ve soundunu oluşturmuş modern bir müzik tarzını ifade etmektedir.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘80’ler ve ‘90’lar temasıyla düzenlenen liselerarası nostalji ses yarışmasında amaç, Türkiye’nin modernleşme serüvenindeki kültürün bir parçası olan müzik kültürünü hatırlatmak, gençlerin bu alandaki etkinliklerini desteklemek, geliştirmek ve serbest zamanlarını olumlu olarak değerlendirmelerini sağlamaktır.
Yarışmanın Adı
Liseler Arası 80’ler 90’lar Nostalji Ses Yarışması 2024
Yarışma Şartları
1. Yarışma başvurusu dijital ortamda gerçekleştirilecektir.
2. Yarışma başvurusu www.gaziantep.bel.tr adresinde yer alan başvuru linki üzerinden yapılacak olup, başvuru formu eksiksiz doldurulacak, performans videosu yüklenerek yapılacaktır. Gerekli belgeler jpeg ya da pdf formatında form içerisine eklenecektir.
Gerekli Belgeler
• Aday tarafından her sayfası imzalanmış ve onaylanmış (paraflanmış) şartname
• Fotoğraflı öğrenci belgesi
• Veli izin belgesi
• Sosyal Medya İzin Belgesi
3. Yarışmada seslendirilecek eserler 80’li ve 90’lı yıllara ait nostaljik Türkçe şarkılar arasından belirlenecektir.
4. Yarışma, Gaziantep sınırları içinde yer alan tüm liselere açıktır. Yarışmacılar adına katıldıkları okulun öğrencisi olmak zorundadır.
5. Her okul yarışmaya tek bir solistle katılacaktır.
6. Adaylar ailelerinden yarışmaya katılabileceklerine ilişkin veli izin belgeleri alacaklardır.
7. Müzik alanında profesyonel eğitim alan adaylar (Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri) yarışmacı oldukları takdirde, eşitlik ilkelerini korumak amacı ile kendi aralarında ayrıca değerlendirileceklerdir.
8. Şarkı sözleri, Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkelere aykırı olamayacağı gibi, milli iradeyi zedeleyici, moral yıkıcı, müstehcen olamaz ve herhangi bir politik içerik taşıyamaz. Tüm şarkı sözleri ve etkinlikler, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve ilkelerine uygun olacak ve katılımcı okulların idarelerinin kontrolü ve onayıyla yarışmada yer alacaklardır.
9. Yarışmacı öğrencilerin kişisel bilgilerinin doğru olmaması durumunda doğabilecek aksiliklerden kurumumuz sorumlu olmayacağı gibi, bu tip yanlış bildirimlerde bulunan yarışmacıları diskalifiye etme hakkına sahiptir.
10. Yarışmaya katılım gönüllülük esasıyla olduğundan, okullarla da mutabık kalındığı üzere, yarışmacı öğrenciler, ailelerinden aldıkları izin belgeleriyle, öğrencisi oldukları okulun müdürlerinin izniyle, müzik öğretmenlerinin gözetiminde yarışma alanına geleceklerdir.
11. Hazırlıklar sırasında eğitim ve öğretimin aksatılmamasına dikkat edilecektir.
12. Yarışma hakkında tüm bilgi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarında yer alıp, takip edilebilecektir.
13. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü yarışmaya katılan adayların görüntü ve fotoğraflarını, hiç bir izne tabi olmadan, her türlü mecrada yayınlama hakkına sahiptir. Yarışmacı bunu kabul etmiş sayılır.
14. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü yarışma yeri ve tarihlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
15. Son Başvuru Tarihi: 25 Mayıs 2024 (Cumartesi / 17.00). Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular yarışmaya dahil edilmeyecektir.
16. Yarışma Finali: 29 – 30 Mayıs 2024 tarihlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Galle Park’ta yapılacaktır.
Yarışma Değerlendirmesi
1. Yarışma, ön eleme ve final olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.
2. Yarışmaya gönderilen eserlerin, yarışma şartnamesine uygunluğu, yarışmaya kabul edilip edilmeyeceklerinin belirlenebilmesi amacı ile Düzenleme Kurulu oluşturulacak olup, Ön Eleme Aşaması, düzenleme kurulunun değerlendirmesi ile gerçekleşecektir.
3. www.gaziantep.bel.tr adresinde yer alan başvuru linkinde yer alan başvuru formuna yüklenecek olan videolar Düzenleme Kurulu tarafından incelenecek ve ön eleme online gerçekleştirilecektir.
4. Her yarışmacı düzenleme kurulu tarafından ayrı ayrı değerlendirme belgesi ile değerlendirilecektir.
5. Ön eleme sonuçları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde açıklanacak, finale kalan okullar veya adaylar başvuru formunda belirtmiş oldukları iletişim bilgilerinden ulaşılarak, taraflarına bilgi verilecek, final için resmi davet yapılacaktır.
6. 25-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek ön elemelerde başarılı olan okullar/adaylar, 29-30 Mayıs tarihinde Galle Park’ta yer alan sahnede düzenlenecek finalde yarışma hakkını elde edecektir.
7. Ön eleme sonucunda finale kalan adaylar, final esnasında başvuruda seslendirdikleri şarkıyla yarışacaklardır. Yarışma şarkısı değiştirilemez. Sahnede farklı bir şarkı seslendiren ekipler diskalifiye olacaktır.
8. Her eser için sahnede seslendirme süresi maksimum 5 dakikadır.
9. Sahnede, önceden verdikleri bilgiler dışında başka şarkı, kostüm ve içerikle korsan gösteri yapan aday veya okullar yarışma dışı kalacakları gibi, gelişebilecek her türlü olay karşısında tek sorumluluk kendilerine ve dolayısıyla okullarına aittir. Ekiplerin sahne üstündeki gösterileri, sahne kıyafetleri Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçlarına ve ilkelerine, yönetmeliklere uygun olacaktır.
10. Yarışmanın eleme ve finalindeki değerlendirmeyi, organizasyonun belirleyeceği, akademisyen ve profesyonellerden oluşan, Seçici Kurul yapacaktır. Seçici Kurulun kararları kesindir ve değiştirilemez, bu kural katılımcı okullar/ adaylar tarafından kabul edilir.
11. Provalar, yarışmanın yapılacağı alanlarda, belirtilecek tarih ve saatlerde gerçekleşecektir. Kendilerine bildirilen saatlerde hazır bulunmayan okullara/adaylara ayrı bir süre verilmeyecektir.
12. Yarışmacılara, yarışma komitesinin belirleyeceği profesyonel bir orkestra eşlik edecektir.
13. Ses ve ışık düzeni Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak olup, hiçbir okul/aday teknisyen, menajer, organizatör ve benzeri adlarla, öğrenci de olsa yardımcı kişi getiremez.
14. Yarışma sırasında öğretmen ve eğitimciler, öğrencileriyle sahneye çıkamaz, eşitsizlik yaratacağından dolayı kendileri ses kontrolü yapmayı talep edemezler.
15. Sadece yarışmacı öğrenciler ve kendilerinden sorumlu 2 öğretmen görevli kartı alacaktır.
16. Dereceye giren adaylara ödül verilecektir.
Diğer Hususlar
Final Yarışma Sırasının Belirlenmesi ve Yarışma Günü Yarışmaya Gelmeyenlerin Durumu:
Yarışma sırası kura ile belirlenir. Kura çekimi yarışmadan bir gün önce teknik toplantıda yapılır. Toplantıya katılamayanların yerine kuralar Düzenleme Kurulu temsilcisi tarafından çekilir. Kura çekimi, günü, yeri ve saati ilgililere önceden bildirilir. Kura ile belirlenen sıra değiştirilemez. Ancak geçerli nedenlerle yarışmanın başlama saatine kadar yarışma yerine ulaşamayan veya yarışma yerinde bulunduğu halde geçerli nedeni olanların yarışma sırası Düzenleme Kurulunun uygun görüşü ile yarışmanın sonuna alınır. Ancak, yarışma bitip sonuçlar alındıktan sonra, yarışmaya katılamazlar.
Değerlendirme Belgesi ile İlgili Açıklamalar:
– Değerlendirme belgesinin kullanılması zorunludur.
– Puan silme yöntemi ve jüri üyesinin belgeyi kullanması aşağıdaki şekilde yapılır: Değerlendirme belgesinin sağ tarafında puanlar gösterilmiştir. Yarışmacının yapmış olduğu her yanlış için ilgili maddeden uygun görülen puan eksiltilir. Kalan puan, sonuç bölümüne rakam ve yazı ile yazılır. Gerekçeler bölümündeki boşluğa yanlışlar ile ilgili açıklamalar yazıldıktan sonra, jüri üyesi adını ve soyadını yazarak belgeyi imzalar.
Geçerli Değerlendirme Belgelerinin Saptanması:
Yarışmacıların tüm jüri üyelerinden aldıkları puanlara bakılır. En düşük ve en yüksek puanı veren jüri üyelerinin puanları atılır. Geri kalan jüri üyelerinin belgeleri geçerli değerlendirme belgesi olarak kabul edilir. Jüri üyelerinin verdiği puanlar arasında en yüksek veya en düşük puan birden fazla ise hem düşük hem de yüksek olanlardan herhangi biri atılır. Diğer yarışmalarda da bu sistem uygulanır.
Genel Ortalama Puanının Hesaplanması:
Jüri üyelerinin değerlendirmelerini bitirmesinin ardından değerlendirme belgeleri, puanları hesaplanmak üzere değerlendirme masasına gönderilir. Değerlendirme masası bütün jüri üyelerinin vermiş olduğu sonuç puanları kontrol eder. Verilen sonuç puanlarının en yüksek ve en düşüğünü geçersiz sayar. Geriye kalan puanları toplar. Geçerli sayılan puanları veren jüri üyesi sayısına bölerek genel ortalama puanı bulunur.
Eşit Puan Durumu:
– Aynı puanı alan tüm yarışmacılar eşit hakka ve dereceye sahip olurlar.
– Jüri Üyelerinin Vermiş Olduğu Puanlara İtiraz Edilemez.
Ceza:
Bu Talimatta belirtilen kurallara uymayan yarışmacılar yarışmalardan elenir.
– Salon içi taşkınlık, uygunsuz davranış ve diğer yarışmacı okulların performansını etkileyecek çirkin tezahürat diskalifiye nedeni sayılacaktır. Bu konuyla ilgili olarak yarışmacılar ve okul temsilcileri gerekli uyarıları yapmakla sorumludur. Güvenlik nedeniyle alınan bu önlemlere tüm katılımcılar uymak zorundadır.
– Yarışmalara katılan tüm yarışmacılar yarışma öncesinde, yarışma esnasında ve yarışma sonrasında organizasyona, düzenleme kurulu üyelerine, jüri üyelerine ve diğer bütün görevlilere karşı saygılı olması gerekmektedir. Yarışmadan öncesinde, organizasyon görevlilerine karşı;
a) Duyulacak şekilde küfür eden, kötü söz söyleyenler,
b) Müstehcen ve ayıp hareketlerde bulunanlar,
c) Sözle saldırganlık yapanlar,
d) Fiziki saldırganlık yapanlar,
e) Organizasyona gölge düşüren ve gerilim yaratanların yarışmacılar yarışmaya alınmaz;
Yarışma esnasında ve sonrasında bu durum saptandığında yarışmacı diskalifiye edilir.
Yarışmaya Başvuru Yapmak İçin Tıklayın.